Koliko časa bosta odsotna Dragić in Dončić?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V noči iz nedelje na ponedeljek se je prvič zgodilo, da sta zaigrali moštvi Miami Heat in Dallas Mavericks ter da hkrati na parket nista stopila niti Goran Dragić, niti Luka Dončić.

Pravega odgovora, koliko časa bosta Goran Dragić in Luka Dončić še odsotna z igrišč, niso podali niti iz obeh taborov. Izkušenejši od Slovencev je čudne bolečine v kolenu začutil že 6. novembra na obračunu proti Detroit Pistonsem. Gogi je izpustil obračuna proti San Antoniu in Indiani, nato pa se vrnil za dvoboj proti Washingtonu, kar se kot kaže ni izkazalo za pravo potezo.

Na obračunu proti Čarovnikom se je Dragiću v Miamiju sploh prvič pripetilo, da je tekmo, na kateri je stopil v igro, končal brez dosežene točke. Za nameček pa se je bolečina v kolenu, za katero se je sprva govorilo, da bi lahko Gogija z igrišča oddaljila le za nekaj tekem, izkazala za precej bolj neugodno. V sredo, 5. decembra, Vročico ob 1.30 po našem času čaka obračun proti Orlandu, nastop Dragića pa je še vedno vprašljiv.

Trener verjame, da z Dončićem ni hujšega

Po tem, ko je zaigral na vseh uvodnih 20 tekmah, je v noči iz nedelje na ponedeljek svojo prvo tekmo v Ligi NBA izpustil tudi Luka Dončić. Slednji je bil proti Clippersom odsoten zaradi poškodbe kolka, ki je 19-letnika ovirala že na obračunu proti Los Angeles Lakersom. Nekateri mediji so Luko sicer že odpisali tudi za sredin obračun proti Portlandu, trener Rick Carlisle pa je v izjavah po zmagi nad LA Clippersi dejal, da verjame, da z Luko ni hujšega.