Kokoškov po tekmi: ‘Kalkulacije za nas ne obstajajo!’

Rubrika: Eurobasket

Na tiskovni konferenci po tekmi proti Islandiji sta pred medije stopila selektor Igor Kokoškov in branilec Klemen Prepelič.

Klemen Prepelič: ‘Čestitke soigralcem za pristop, sploh v drugi četrtini, v prvi četrtini je Islandija igrala z veliko energije, ko smo v drugi četrtini zaigrali tako kot znamo, je bilo vse lažje.

Selektor Kokoškov je bil nekoliko bolj analitičen: ‘Islandija je težek nasprotnik, naj zveni nekoliko samozavestno, toda vedeli smo, da smo bolj talentirani, kar pa je seveda potrebno pokazati na igrišču. Islandija igra kolektivno košarko, izredno podporo imajo s strani navijačev. V kolikor bi bilo prisotno kaj podcenjevanja, te hitro čaka težkih 40 minut. Na začetku smo igrali nekoliko v krču, mogoče nismo bili najbolje psihološko pripravljeni, kar je moja krivda, potem pa smo skozi boljšo obrambo prišli do nekaj lahkih košev in do vodstva. Vesel sem zmage, vendar je zdaj potrebno pozabiti to tekmo in se osredotočiti na jutrišnje tekmece.’

Na vprašanje novinarja, če bo Slovenija sedaj kaj kalkulirala in si mogoče izbirala nasprotnike v nadaljevanju tekmovanja, je Kokoškov odločno zatrdil: ‘Pri nas ni kalkulacij, vsako tekmo igramo na zmago. Ne ukvarjamo se z matematiko, na izbiramo nasprotnikov. Spremljamo nasprotnike in dogajanje v ostalih skupinah, osredotočamo pa se samo nase.