Koga motijo karatejski naglavni traki?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA in njen opremljevalec opreme Nike sta uradno potrdila to, kar se je šušljalo že nekaj časa, in sicer, da bodo naglavni traki – “Ninja-styled headbands” – v naslednji sezoni prepovedani. Če ne veste o čem govorimo:

Karatejski traki so v minuli sezoni postali pravi mali hit med igralci, med vidnejšimi igralci so tako trak redno nosili Mike Scott, Butler, De’Aaron Fox, Jrue Holiday, Montrezl Harrell, Karl-Anthony Towns in Jarrett Allen. Novo modo so hitro pobrali tudi navijači in ljubitelji košarke po svetu, liga NBA pa je kot uradni razlog za prepoved navedla skrb za varnost. Na vprašanja, če to pomeni, da jih med lansko sezono ni skrbelo za varnost, so predstavniki lige dejali, da niso hoteli ustvarjati zmede med tekmovanjem.

Pojasnilo lige je naletelo na posmeh s strani številnih košarkarjev in športnih novinarjev, pravi razlog prepovedi bržkone tiči v želji podjetja Nike, ki je bilo nezadovoljno nad dejstvom, da so klasične trake za glavo začele nadomeščati nove različice, ki niso tako vidno prikazovale logotip ameriškega opremljevalca športne opreme. Po drugi teoriji je prepoved rezultat komentarjev neimenovanih mož na visokih položajih, ki naj bi označili tovrstne trakove za neprofesionalne.