Kobal zdaj najbolj vesel: Laško se vrača v 1. SKL, v dvorani 1500 duš

Rubrika: Nižje slovenske lige

Košarkarji 2. SKL so danes v Laškem odigrali odločilno finalno tekmo. Po napetem dvoboju so slavili domačini, ki so si poleg zmage v 2. SKL priborili tudi mesto v 1. SKL v prihodnji sezoni.

V Laškem so košarkarji 2. SKL odigrali zadnjo finalno tekmo. V prvi četrtini so bili nekoliko boljši domačini, ki so si priborili tri točke prednosti. Svoj nivo igre so ohranili tudi v drugi četrtini in razliko povečali na sedem točk. Gostje so se v drugem polčasu na parket vrnili bolj borbeno in tretjo četrtino dobili z delnim rezultatom 14:22. Izredno napeta je bila tudi zadnja četrtina, v kateri so dve minuti pred koncem do vodstva ponovno prišli košarkarji Zlatoroga Laškega. Košarkarji Plama-Pur Ilirske Bistrice so jih poskusili ujeti z meti za tri točke ter prostimi meti, a sreča ni bila na njihovi strani. Domačini so do konca tekme prednost povečali in si zmago zagotovili s 6 točkami razlike.

2.SKL, finale, 3. tekma, 27.4.
Zlatorog Laško – Plama Pur Ilirska Bistrica 73:67 (18:15, 19:15, 14:22, 22:15)

Najboljši strelec tekme je z doseženimi 22 točkami postal Nejc Strnad (Zlatorog Laško). Med košarkarji Plama-Pur Ilirske Bistrice je največ točk prispeval Žiga Markus, in sicer 13.