Kobal vesel, ker se Stipaničev vrača v Laško

Rubrika: Nižje slovenske lige

V dres Zlatoroga se vrača tudi 210 cm visoki Jakov Stipaničev (208 cm, 1999), ki je v dresu Zlatoroga igral že v sezoni 2020/2021.

„Vesel sem, da se po dveh letih vračam v okolje, ki ga dobro poznam in sicer “v roke” enega izmed najboljših mladih trenerjev v Sloveniji. Želim si, da dihamo kot eno in da se z dobrim delom vrnemo nazaj, kamor spadamo. Osebno imam velik motiv po napredku in da ekipi čim bolj pomagam pri ciljih, ki smo jih zastavili,“ je ob prihodu v Laško povedal Stipaničev .

„Jakov Stipaničev je za nas velika pridobitev na obeh centrskih položajih. Pri štiriindvajsetih letih in po kar nekaj odigranih članskih sezonah je po mojem mnenju dovolj dozorel za vlogo nosilca v naši ekipi. Ob tem upam, da bo to sodelovanje na daljši rok, saj ima Jakov potencial za igranje nosilne vloge tudi na višjem nivoju,“ pa je jasen trener Laščanov Nejc Kobal.

Stipaničev je v Laškem že igral, v minuli sezoni se je preizkusil na Hrvaškem, bil je član Zaboka (33 tekem v hrvaški ligi, 5 v pokalu Alpe Adria). Stipaničev je kariero začel v novomeški Krki, kjer je močan pečat pustil njegov oče Leon Stipaničev.