Ko za Krko šteje le zmaga

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke imajo v svojih rokah na svojem loparju prvo zaključno žogo za beg z dna lestvice Lige ABA. V 18. krogu gostijo od 19. ure dalje sebi enakega – prihaja beograjski FMP s slovenskim reprezentantom in ex-košarkarjem Krke Maticem Rebcem. FMP ima sedem zmag in deset porazov, Krka dve zmagi manj in dva poraza več.

Liga ABA, 18. krog, 3.2.
Krka – FMP (19.00)

Petrova ideja

„Še ena od odločilnih tekem te sezone. Dobro bomo pripravljeni nanjo. Dati moramo vse od sebe, da premagamo goste, ki v letošnji sezoni kažejo dobre predstave. Upam tudi, da nas pride spodbujat čim več gledalcev in da se bomo skupaj veselili pomembne zmage,“ pove Simon Petrov, strateg Krke. Simi in ekipa niso pozabili, da jih je FMP v Beogradu visoko porazil – 93:65. Tudi zahvaljujoč navezi Stefan Pot (30 točk)&Dragan Apić (16 točk, 7 skokov). Petrov se zaveda, da FMP nima več Apića, a na to ne stavi (preveč). „Na dano situacijo so se že adaptirali,“ pravi Petrov, ki misli na svojo zasedbo.

„Še ena v nizu pomembnih tekem. Tako kot tekmo z Zadrom lahko tudi tekmo z FMP-jem označimo za tekmo sezone. Dobro se moramo pripraviti in odigrati čim bolj zbrano, še posebej v obrambi. Igramo na domačem parketu, zato je zmaga tako rekoč nujna,“ pa dodaja Dalibor Đapa, ki na zadnjih tekmah v regiji izvrstno koristi svoje minute.

FMP opozarja

„Čaka nas težka tekma proti neugodnemu tekmecu, ki je boljši doma kot v gosteh. Potrebujejo zmago, da bi po uspehu v Zadru prišli v mirnejšo luko,“ pa pred tekmo napove trener gostov Vladimir Jovanović.

Dolenjci bodo z enim očesom spremljali tudi tekmo Mega – Zadar, ki se začne ob 17.00.

Odmevna akcija

“Fantom želimo vso srečo, navijače pa vabimo, da se tekme udeležijo v čimvečjem številu. Hkrati bodo lahko obiskovalci poskrbeli še za svoje zdravje. KK Krka bo, v sodelovanju z Univerzo v Novem mestu, izvedla družbeno odgovorno akcijo, kjer bodo študentje Fakultete za zdravstvene vede v Novem mestu našim obiskovalcem brezplačno izmerili krvni tlak in izračunali indeks telesne mase. Vabljeni na tekmo, da podprete naše košarkarje in storite nekaj tudi zase!” še dodajo v taboru KK Krka-