Ko Sagadin in Dragić združita moči

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Danes vabijo v Šentilj na košarkarski dogodek, na katerem bo Tomaž Pregl obeležil svoje 30-letno aktivno delo v košarki. Praznovanje bo potekalo v okviru tekem njegovih varovancev iTeam U13, v soboto, 24. novembra, v telovadnici v Sladkem Vrhu, s pričetkom ob 12.45.

Ob tej priložnosti se mu bosta med drugimi pridružila tudi košarkar Zoran Dragič in košarkarska legenda Zmago Sagadin, pozdravil pa ga bo tudi župan občine Šentilj Štefan Žvab.

Tomaževa košarkarska pot

Z organizirano vadbo košarke je Tomaž Pregl pričel  leta 1988. Za svoje delo je bil nagrajen s strokovnim seminarjem v Ameriki, kjer je izpopolnjeval svoje veščine v kampu Johna Stocktona. Največje uspehe je nanizal z generacijo Šentiljčanov 1979/1980, ki so bili prvaki Maribora, v četrtfinalu pa so klonili proti Slovenski Bistrici za katero je igral Sani Bečirovič. Najbolj sladka zmaga pa je bila nad Cibono iz Zagreba , ki so jo premagali s 89:84 in stavek Josipa Bočkaja: »Jedan mali Šentilj igra veliko košarko.«

Ti uspehi so privabili v Šentilj številne kakovostne ekipe: Cibono, Olimpijo, Zagreb, Slovan, avstrijsko mladinsko reprezentanco. Tekme so spremljali tudi znani obrazi slovenskega športa: Leon Štukelj, Ivo Daneu, Zmago Sagadin, Jure Zdovc, Ivo Sunara, Boris Zrinski, Peter Vilfan, Slavko Kotnik.

Aktivno delo z mladimi v Šentilju

Zaradi omenjenih uspehov in želje po sistematičnem delu z mladimi, je košarka v Šentilju ponovno oživela. V športno društvo i Team je danes vključenih več kot 50 otrok iz vrtca in šol vseh treh občin: Pesnice, Kungote in Šentilja. Strokovno delo in celostni razvoj otrok poteka pod budnim očesom trenerjev Saška Zemljiča, Renata Milošiča, Patrika Roškerja in Tomaža Pregla. Pomembno vez med starši in trenerji pa vzpostavlja Renata Trajbar Kurbus.

Sobotni dogodek

To soboto bo odigran turnir selekcije U13, 1. SKL, na kateri bosta poleg domače ekipe Tomaža Pregla, igrali še ekipi AKK Branik Maribor in KK Rogaška Slatina.

Z uvodno slovesnostjo in gosti, Zoranom Dragičem in Zmagom Sagadinom, pa bo Tomaž Pregl obeležil svoje 30-letno delo in spregovoril tudi o prihodnosti košarke v Šentilju.