Ko ga je poklicala Krka, ni veliko razmišljal

Rubrika: Liga Nova KBM

V novi sezoni bomo v dresu Krke spremljali tudi obetavnega branilca 20-letnega Miho Cerkvenika (200 cm, 2001), ki je s klubom sklenil dolgoročno pogodbo.„Ko je Krka pokazala interes, nisem kaj dosti razmišljal. Krka je velik in prepoznaven klub v širši regiji. To je klub, ki nudi vrhunske pogoje za delo in igralski razvoj. Želel sem narediti korak naprej v svoji karieri. Zato selitev z Ilirije, kjer sem preživel dve prijetni leti, ni bila vprašljiva. V prvi vrsti se želim v Krki dokazovati iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Moja osebna pričakovanja so vezana na igralski napredek in čim hitrejšo adaptacijo na novo okolje. Verjamem, da bomo dosegli klubske cilje doma in na tujem, pri tem pa želim pomagati po najboljših močeh. Vem tudi, da se dolenjska publika dobro spozna na košarko in zelo ceni borbene košarkarje. Želim si, da igramo dobro košarko, da se borimo in dobro tečemo,“
 je Miha Cerkvenik povedal ob prihodu v naš klub.

„Tudi v novi sezoni želimo slediti naši viziji: Krka je klub, ki daje priložnost mladim nadarjenim igralcem. Na njih pa je, da to izkoristijo. Miha Cerkvenik je zagotovo eden teh, ki smo ga želeli pripeljati v naš klub in mu to možnost tudi dati. Verjamemo, da bo ponujeno maksimalno izkoristil in prav v Novem mestu naredil velik korak naprej v svoji karieri, ob tem pa pomagal naši ekipi do zastavljenih ciljev,“ je ob prihodu novinca pristavil direktor kluba Jure Balažić.

Miha Cerkvenik je svojo športno pot začel v Ljubljani v Košarkarski šoli Petra Vilfana, pri osmih letih pa se je preselil v vrste Cedevite Olimpije, kjer je ostal do konca mladinskega staža. Zadnji dve leti je igral v ljubljanski Iliriji. V minuli sezoni je v slovenskem državnem prvenstvu Ligi NKBM beležil po 11.4 točke, 3.8 skoka in 1.7 podaje na tekmo.