Klubi sprašujejo, Ljubljančani pa postali “sponzor” lige

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V Domžalah so se na prvi seji pred novo sezono sestali predstavniki klubov prve moške košarkarske lige. Predstavniki so uvodoma izvolili vodstvo Združenja za sezono 2019-2020. Vlogo predsednika in podpredsednika bosta še naprej opravljala Kristijan Novak (KK Rogaška) in Matevž Zupančič (KK Helios Suns Domžale). Klubi so na seji razpravljali o aktualnih problematikah slovenske prvoligaške klubske košarke, financiranju in ostalih perečih vprašanjih. O svojih sklepih je predsednik Združenja obvestil vodstvo KZS.

Sklepi

Sklep 1:
Združenje prvoligašev za sezono 2019-2020 za predsednika imenuje Kristijana Novaka in podpredsednika Matevža Zupančiča.

Sklep 2: 
Združenje prvoligašev predlaga izvajanje sklepa o obveznosti plačila zneska 50.000 evrov s strani Cedevite Olimpije zaradi izpustitve prvega dela tekmovanja Lige NKBM, soglasno sprejetega na Združenju prvoligašev dne 19.3.2019 in potrjenega na seji IO KZS dne 30.5.2019 v obliki takojšnjih dobropisov vseh stroškov KZS do višine 5.555,00 evrov za vsakega izmed devetih preostalih prvoligašev.

„Na KZS smo naslovili vprašanje glede sponzorja lige, saj nimamo nobenih informacij glede tega, moramo pa dati drese v tisk in želimo vedeti, kaj moramo natisniti. Tudi za prenose nimamo nobenih informacij, na kateri televiziji bodo, bomo pa skupaj s KZS poskušali zagotoviti čim več prenosov že v prvem delu prvenstva,“ so nam še pojasnili v Združenju prvoligašev.