Klonile v 2. polčas, poškodovana tudi Tinkara Zoran

s kategorijo
Novice
.

V sredo je slovenska reprezentanca deklet do 20 let igrala v osmini finala evropskega prvenstva. Slovenkam so nasproti stale Italijanke, ki so bile boljše s 73:64 in na tem prvenstvu še ne poznajo poraza. Pri Slovenkah se je po Aneji Einfalt poškodovala še Tinkara Zoran. Jutri bodo slovenska dekleta odigrala že prvo tekmo v boju za mesta od 9. do 16.

EP DU20, osmina finala, 11.7.
ITALIJA – Slovenija 73:64 (15:22, 18:15, 24:11, 16:16)
Strelke za Slovenijo: Jesenšek 12, Cvijanovič 11 (5 podaj), Kozina Bubnič 10 (6 skokov), Friškovec 9 (5 skokov), Dautović 8, Krošelj 5, Goršič 4 (8 skokov), Pamić 3, Špoljar 2, Einfalt, Gabrijel, Zoran.

Slovenska izbrana vrsta deklet do 20 let je v sredo odigrala srečanje osmine finala proti Italiji. Slovenke so po dobrem prvem polčasu, v drugem delu popustile, Italija pa je tako prišla do četrte zmage na EP.

Slovenke so tekmo osmine finala začele s peterko Cvijanović, Friškovec, Goršič, Kozina Bubnič in Krošelj, ki so v tekmo stopile odločno in se favoriziranih Italijank niso ustrašile. Varovanke Predraga Radovića so v prvem delu narekovale tempo igre, vodile so največ za osem točk, ob koncu prvih desetih minutah pa so vodile s +7 (22:15). Sredi prve četrtine je ob metu za tri točke ob stiku z nasprotnico nerodno pristala Tinkara Zoran, ki je tako po Aneji Einfalt že druga poškodovana igralka v slovenski izbrani vrsti na tem evropskem prvenstvu.

Na začetku druge četrtine je sledil strelski mrk slovenskih košarkaric, kar so Italijanke znale izkoristiti in se približale na točko zaostanka (24:23). Dobre štiri minute pred najdaljšim odmorom na srečanju so italijanske košarkarice po dolgem času izenačile (27:27), minuto kasneje pa so prešle v vodstvo. Vendar to Slovenk ni zmedlo. Ponovno so zaigrale čvrsteje in se na odmor odpravile s štirimi točkami prednosti.

V nadaljevanju so Slovenke povsem popustile. Italijanke so v prvih petih minutah tretjega dela naredile delni izid 17:3 (50:40), Slovenke pa nikakor niso našle poti do koša. Slovenija je bila zopet slaba v skoku (44:30 v korist Italije), izgubile so 21 žog. Italija je do konca odbila vsak slovenski napad za znižanje zaostanka in se tako uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva.

Za slovensko izbrano vrsto je 12 točk prispevala Nina Jesenšek, Tina Cvijanovič jih je zabeležila 11, Lara Kozina Bubnić pa se je ustavila pri desetih.

Že jutri čaka Slovenijo prva tekma za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Izjava po tekmi:

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:

“”