Klobučar gostuje v Pionirju, Nikolić v Turčiji

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Zadnji torek v mesecu oktobru prinaša prve tekme 5. kola EuroCupa. Derbi dneva bo potekal v dvorani Pionir, kjer se bosta med seboj pomerila Crvena Zvezda in Galatasaray Jake Klobučarja. Sašo Filipovski bo v četrtek z Monacom pričakal MoraBanc Andorro, Aleksej Nikolić pa bo gostoval pri Turk Telekomu.

Še v sezoni 2016/17 sta se Crvena Zvezda in Galatasaray med seboj merila v najmočnejši evropski ligi, tokrat pa se bodo Srbi in Turki za zmago udarili v EuroCupu. V boljši formi dvoboj pričakujejo košarkarji Crvene Zvezde, ki so v preteklem krogu proti Brescii zabeležili sploh prvi poraz v tej sezoni. Precej slabše gre Galatasarayju, ki je skupaj z Jako Klobučarjem padel že v rahlo krizo. V EuroCupu so po štirih odigranih kolih polovično uspešni, medtem ko se v državnem prvenstvu brez zmage nahajajo na zadnjem mestu.

Če je Klobučar s svojim moštvom iz Turčije odpotoval v Srbijo, pa se je v obratno smer podal Aleksej Nikolić. Ta bo s Partizanom na gostovanju pri Turk Telekomu lovil zmago proti medsebojnemu tekmecu v boju za preboj med najboljših 16. Sašo Filipovski z Monacom pričakuje Andorro.

EuroCup, 30.10.
Crvena Zvezda mts – Galatasaray (19.00)
ratiopharm Ulm – Germani Brescia (19.30)
LDLC ASVEL – Zenit (20.30)
Valencia – Dolomiti Energia Trento (20.30)

31.10.
Lokomotiv Kuban – Alba Berlin (18.00)
Tofas – Cedevita (18.00)
Turk Telekom – Partizan (18.00)
Unics Kazan – Fraport Skyliners Frankfurt (18.00)
Mornar Bar – Rytas (19.00)
AS Monaco – MoraBanc Andorra (19.45)
Arka Gdynia – Limoges CSP (20.00)
Fiat Turin – Unicaja (20.30)


Slovenci v EuroCupu
Aleksej Nikolić (Partizan)
Jaka Klobučar (Galatasaray)
Sašo Filipovski (AS Monaco)