Klemen Prepelič: “Japonci nimajo le Hachimure, imajo zelo hitre branilce in naš plan je jasen!”

Rubrika: Reprezentanca

#mojtim v četrtek ob 6.40 po slovenskem času čaka drugi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Nasprotniki bodo gostitelji Japonci, slovenski košarkarji pa kljub vlogi favorita opozarjajo, da bo treba tudi to tekmo odigrati s 100-odstotnim pristopom, saj je domača vrsta lahko zelo nevarna. V skupini C se bosta ob 14. uri po slovenskem času pomerili še Španija in Argentina.

 

OLIMPIJSKI IGRE V TOKIU (Saitama Super Arena)

2. kolo:
Četrtek, 29. julij, 2021, ob 6.40 po slovenskem času
SLOVENIJA – JAPONSKA (prenos na TV Slovenija 2)

Slovenija, čeprav v vlogi aktualnega evropskega prvaka, je nedvomno presenečenje uvodnega kola olimpijskega košarkarskega turnirja. Z zmago s 118:100 nad svetovnimi podprvaki Argentinci so se varovanci Aleksandra Sekulića pridružili krogu reprezentanc, ki lahko upajo na najvišja mesta.

Tudi Japonci imajo svoje adute in kljub porazu s Španijo so na trenutke s hitro in ekipno igro opozorili, da v domači dvorani in z valom navdušenja, ki je državo gostiteljico olimpijskih iger prevzel po uvodnih dneh tekmovanj, lahko presenetijo vsakega tekmeca. Glavna zvezdnika domače vrste sta igralca lige NBA Rui Hachimura (Washington Wizards) in Yuka Watanabe (Toronto Raptors).

Slovenija in Japonska sta doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Na pripravljalni tekmi 26. junija leta 2004 v Slovenskih Konjicah je bil #mojtim uspešnejši s 84:68.

Klemen Prepelič, slovenski reprezentant:
”Japonska je reprezentanca z izjemnim talentom. Igrajo doma in vedo, kaj jim to prinaša. To ni ekipa za podcenjevanje, tudi mi nismo ekipa, ki bi si to lahko privoščila. Japonci nimajo le Hachimure, imajo zelo hitre branilce in naša plan je jasen. Dati moramo vse od sebe, in to vsakič, ko smo na parketu.”

Jaka Blažič, slovenski reprezentant:
”Japonci so zelo nepredvidljivi, z agresivno obrambo po celem igrišču pa potrjujejo izredno telesno pripravljenost. Tudi v napadu imajo odlične strelce, ki jih bo treba ustaviti. Kakovost je sicer na naši strani, smo favoriti, a to moramo potrditi na igrišču.”

#mojtim zadnja tekma skupinskega dela čaka 1. avgusta ob 10.20 uri proti Španiji.  V četrtfinale, ki bo na sporedu 3. avgusta, se uvrstita prvi dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.