Klavžar v Murcio, s katero sta tesno povezana brata Dragić

Rubrika: Naši na tujem

Urban Klavžar (184 cm, 2004) je v svoji karieri naredil nov korak. Po mladinskem stažu pri Realu se seli v Murcio, ki je lansko sezono sklenila na 11. mestu v španski ligi, vodi pa jo trener Sito Alonso.

Klavžar je v minuli sezoni izjemno izkoristil eno in edino tekmo v Evroligi, ko je ob manjku igralcev Reala dosegel proti CSKA-ju kar 10 točk. Potem ni več igral, je pa treniral in se kalil. Njegove igre in karakteristike niso ostale neopažene, Murcia je to izkoristila mu ponudila pogodbo.

Murcia pa je že bila tesno povezana s slovensko klubsko košarko. Ko je Goran Dragić leta 2006 podpisal pogodbo s Tau Ceramico, a so ga Baski posodili prav v Murcio, od tu pa ga je v Ljubljano leta 2007 na posojo v Olimpijo pripeljal legendarni športni direktor zmajev Janez Rajgelj!

Ni veliko manjkalo, da bi jeseni 2013 Murcio okrepil tudi Zoran Dragić. A so se v Unicaji odločili, da ga zadržijo. Dragić Junior jim je vrnil z obrestmi: tedaj štiriindvajsetletni Dragić je v Evroligi 0’p-24 točk nasul Fenerbahčeju, 17 Anadolue Efesu, 22 pa Laboral Kutxi.