KK Plama-pur izstopil iz 2. SKL!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V letu 2017 so praznovali 80-letnico obstoja, letos pa si s prebojem v četrtfinale več kot le zagotovili obstanek v 2. SKL. Kljub temu se je Košarkarski klub Plama-pur iz Ilirske Bistrice odločil, da v prihodnji sezoni ne bo nastopil v 2. SKL, temveč rang nižje v 3. SKL.

Bistričani so v tej sezoni odlično branili barve svojega kluba. (Foto: Facebook/KK Plama-pur)

Bistričani so v tej sezoni odlično branili barve svojega kluba. (Foto: Facebook/KK Plama-pur)

Člansko moštvo KK Plama-pur je v aktualni sezoni, z uvrstitvijo v izločilne boje za 1. SKL ter z uvrstitvijo med osem najboljših v Pokalu Spar, izpolnilo zastavljene tekmovalne cilje. Kljub zagotovitvi igranja sedme zaporedne sezone v 2. SKL, finančni stabilnosti in urejeni organizaciji kluba, je upravni odbor sprejel odločitev, da člansko moštvo sestopi v 3. SKL. Odločitev je bila sprejeta v dobrobit razvoja perspektivnih mladih igralcev, ki še niso na igralskem nivoju 2. SKL in kot investicija v prihodnost bistriške košarke. Moštvo bo tako v prihodnji sezoni temeljijo na igralcih iz domače šole košarke, pod taktirko trenerske dvojice Dežman-Ožbolt. V klubu smo prepričani, da je vključevanje igralcev iz lastnega pogona v člansko moštvo ključnega pomena za razvoj, tako klubov kot celotne slovenske košarke,” so zapisali na uradni spletni strani Košarkarskega kluba Plama-pur Ilirska Bistrica.

Ob zapisu so dodali: “S svojim delom in trudom želimo v bližnji prihodnosti, z novo generacijo bistriških košarkarjev, pisati nove zgodbe, ki bodo dosegle ali celo presegle pretekle. Nivo igranja in rezultati naj bodo odraz kakovosti dela v klubu, ne pa bližnjic v smislu nakupa večjega števila igralcev.

Kdo namesto Bistričanov?

Na podlagi dobrih rezultatov v 3. SKL, sta si mesto v 2. SKL za prihajajočo sezono zagotovila KK Ljubljana in KK Postojna, medtem ko sta iz 2. SKL izpadla KK Grosuplje in KK Portorož. Po izstopu Plame-pur bo povabilo za naslov v 2. SKL po vsej verjetnosti romalo na Obalo k Portorožanom, morda celo k letos 3.-uvrščenemu moštvu 3. SKL Litiji.