Kdo v osmini finala čaka Slovenijo?

Rubrika: SP Španija 2014

Nasprotnik Slovenije v osmini finala je iz skupine C napredoval kot tretji, za kar sta bili dovolj zmagi nad Novo Zelandijo (76:63) in Finsko (74:68). Ostale tri obačune so dokaj suvereno izgubili, še najmanj, za 10 točk, so bili slabši od ukrajinske izbrane vrste.

Francisco Garcia
Francisco Garcia

Selektor tretje reprezentance s prvenstva Amerik iz leta 2011 Orlando Antigua ima na voljo dokaj izkušeno moštvo, čigar nosilci igre praviloma štejejo preko 30 let. Z naskokom najboljši posameznik je 33-letni in točno 2 metra visoki krilni košarkar Houston Rocketsov Francisco Garcia, ki v povprečju dosega dobrih 20 točk na tekmo, s čimer je v samem vrhu strelcev turnirja. Za Garcio sledi prava črna luknja, kajti drugi točkovno najuspešnejši Dominikanec je košarkar italijanskega Cantuja James Feldeine z natanko 8 točkami.

Prvi skakalec Elroy Vargas brani vrste kluba iz domače lige in na tekmo v povprečju ujame 7 odbitih žog. Nasploh gre za odlično skakalno ekipo, ki je v tej prvini odločno pred Slovenijo (41:31), so pa varovanci Jureta Zdovca natančenjši pri vseh metih na koš, še posebno za dve točki (60%:46%).

Nekaj najboljših akcij Dominikanske republike na turnirju

 

foto: fiba.com