“Kje boste ustvarjali mlade igralce? Na ulici? Ali jih želimo ustvarjati tukaj?”

Rubrika: Reprezentanca

Srbski košarkarji so brez praktično pol ekipe doma s 75:63 v kvalifikacijah za SP 2023 premagala Slovaško. Po tekmi je na novinarski konferenci blestel, navdušil s klenimi mislimi selektor Svetislav Pešić, ki se že lep čas poigrava z mislijo, da bi imel v ekipi tudi naturaliziranega košarkarja.

foto: augsburger-allgemeine.de

»Nisem ga še našel, ko ga najdem, vas bom obvestil. Vedeti morate še eno stvar, ki je ne upoštevate, vendar bi vas rad obvestil, da so v ekipah domače lige KLS igrajo štirje tujci,« je za Mondo povedal Pešić, ki se tu ni ustavil:

»Nekatere ekipe imajo tudi Američane, ki so naturalizirani. V naši ligi, ki bi morala ustvarjati igralce za Zvezdo in Partizan. Ta KLS ima pravilo štirih tujcev in o tem bi morali pisati,« je dodal, potem pa zaključil:

»Kje boste ustvarjali mlade igralce? Na ulici? Ali jih želimo ustvarjati tukaj? Ali pa jih bomo ustvarili v naši ligi KLS, da bi dobili priložnost. In ne da bi stari 20 let šli v Romunijo, Madžarsko, Nemčijo od 20 … Naj igrajo tukaj, ne pa da veterani stari 35 let hodijo po KLS.«