Kje bo Nika Barič nadaljevala kariero?

s kategorijo
Novice
.

Slovenska košarka je v svojo bero priznanj in kolajn dodala nov odmeven uspeh. Zanj je poskrbela Nika Barič. Z rusko ekipo UMMC Ekaterinburg je postala evropski klubski prvak, tretjič v zadnjih štirih letih, skupaj pa je to že peti naslov za rusko žensko ekipo! Ko sva se z Niko pred desetimi dnevi pogovarjala, kako dalje, ni vedela, ali bo ostala v Ekaterinburgu ali ne. Povedala je, da so v klubu pred koncem evropske sezone podpisali pogodbe z ruskimi košarkaricami, s tujimi še ne. Da to sledi po koncu finalnega turnirja Evrolige.

Premalo

Zdaj je jasno, to je Nika obelodanila nocoj na Facebooku, da zapušča Ekaterinburg! Roko na srce, v tej sezoni se ni naigrala. V domači ligi ni nastopala, imela je le evropsko tekmovanje, kjer pa je morala v petih, treh ali 15 minutah biti optimalna, popolna.

„Ne igram, precej je težko, le eno tekmo imam na teden. Dosti je nihanj. Vsako priložnosti, ki jo dobim, želim izkoristiti,“ je povedala Nika in poudarila, da je vsak trening ko tekma, ko mislimo na kvaliteto. Pa sem Niko vprašal, ali nima tega dovolj, da je pri 26 letih košarkarsko neiživeta.

Odgovornost do ekipe

„Še sama ne vem. Včasih pridejo taki črni dnevi, ko bi kar šla. Potem se usedem sama s sabo in začnem razmišljati, da delam to, kar imam rada. Da je to moja služba. Da moram dati svoj del, da je ekipa uspešna. Enostavno ekipe ne želim pustiti na cedilu. Če želim zmagovati in osvajati naslove, moram vsak v ekipi narediti svoje,“ je pojasnila Nika, ki je ob tem dala vedeti, da bo rabila nekaj časa, da bo v reprezentanci (le ta začne priprave 17.5.) prišla na prave obrate, a bo prava, pripravljena, da prevzame odgovornost.

Verjetno pa bo hitro znano, kje bo nadaljevala svojo športno pot.

Danes 26-letna šampionka je začela s košarko v Trbovljah pri Damirju Grgiču, med letoma 2007 in 2011 je igrala v Celju, potem so sledila spet štiri leta v Spartaku Moskva in nove štiri sezone v Ekaterinburgu. Po štirih letih, tako to dela Nika, je prišel čas za spremembo!