Kje bo kariero nadaljeval Edo Murić? “Pogovori? Da, nekaj stikov je bilo. Počakajmo!”

Rubrika: ABA Liga

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca s sobotnim treningom v Zrečah zaključuje uvodni cikel priprav na olimpijske kvalifikacije. Po prosti nedelji #mojtim s treningi nadaljuje v Ljubljani.

“Komaj sem čakal to reprezentančno akcijo. Lačen sem košarke in zelo motiviran. Vidim, da so zagnani tudi soigralci. V tem tednu smo opravili kar precej treningov. Spoznavamo se z novimi obrazi in zaenkrat gre vse po načrtih. Zase osebno bi lahko rekel, da sem presegel lastna pričakovanja. Veseli me, ko vidim, da je rehabilitacijo prestal tudi Vlatko Čančar. Imamo še nekaj časa in upam, da bova optimalno pripravljena na vse, kar nas čaka na turnirju v Grčiji,” je pred petkovim dopoldanskim treningom razmišljal 32-letni Edo Murić.

Vlatko po posebnem programu

Za razliko od preostale trinajsterice reprezentantov, Vlatko Čančar v Zrečah s trenerjem za telesno pripravo vadi še po individualnem programu. Soigralcem se bo na ekipnih treningih priključil v ponedeljek.

Edo Murić je minulo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, pogodba z Olimpijo se je iztekla.

Pogovori tudi v Stožicah

„Za Cedevito Olimpijo je slaba sezona, ki se ne sme ponoviti. Zato je dobro, da sta na položaju športnega direktorja in trenerja prišla stara mačka. Vesta, kaj delata. Obenem sta previdna. Kar je prav. Želita predvideti vse situacije. Če me bosta prepoznala v zgodbi, bom vesel, če to ne bo tako, jima bom zaželel srečo in odšel v tujino. Pogovori? Da, nekaj stikov je bilo. Počakajmo,“ pa je za Sportklub Murić pojasnil, da še ni jasno, kje bo nadaljeval svojo športno pot.

S Slovenijo in Krko prvak

Edo Murić je začel športno pot pri Parkljih, po posoji v Škofji Loki pa je eksplodiral v Krki, kjer je bil med letoma 2010 in 2014. Dovolj, da ga je opazil Partizan, kjer je preživel dve leti. Bil je še v Turčiji, na Poljskem in na Hrvaškem. Od leta 2019 nosi dres Cedevite Olimpije. S Slovenijo je bil leta 2017 evropski prvak, s Krko pa 2011. prvak pokala EuroChallenge.