Kitajska selekcija do polčasa Sloveniji natresla 60 točk!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska B reprezentanca je v petek odigrala drugo tekmo na Kitajskem in še drugič visoko izgubila. Tokrat je bil rezultat 100:68 v korist Kitajske. Tretja medsebojna tekma bo na sporedu v nedeljo.

Prijateljska tekma, 20.7.
KITAJSKA MODRI – Slovenija B 100:68 (36:20, 24:15, 17:19, 13:13)

Strelci za Slovenijo: Radulović 12, Vašl 9, Vončina 8, Brodnik in Hodžić po 7, Martinčič 6, Barič, Ferme in Durnik po 4, Močnik 3, Šantelj in Kosi po 2.

B reprezentanca je po sredinem visokem porazu v petek ponovno izgubila. Tudi tokrat so Kitajci glavnino dela opravili že v prvi četrtini srečanja.

Kitajci so tako kot na prvi tekmi odlično začeli tudi drugo srečanje na domačih tleh. V prvi četrtini so dosegli kar 36 točk, iz igre so za dve točki metali 77%, zadeli so štiri mete za tri točke iz petih poskusov. Slovenci so sicer solidno odigrali v napadu, močno pa je pešala obramba. Že po prvih desetih minutah je vodstvo domačih znašalo 16 točk.

Tudi v drugi četrtini Slovenci niso našli odgovora na igro razpoloženih Kitajcev, ki so do najdaljšega odmora na tekmi dosegli že 70 točk. Kitajska je 29-krat poskusila z metom iz igre in zgrešila le petkrat. Slovenci so imeli ogromno težav z igro v obrambi, blesteli niso tudi v napadu (12/30 met iz igre).

Kitajci so do konca srečanja ohranili visok odstotek meta iz igre, ustavili so se pri 100 točkah, Slovenci so jih dosegli 32 manj. Slovenski košarkarji so bili tudi slabši v skoku (38:22), zadeli so 6 trojk v 24 poskusih.

V slovenski izbrani vrsti se je vseh 12 igralcev vpisalo med strelce. Najučinkovitejši je bil Bojan Radulović z 12 točkami, Miha Vašl jih je dodal 9.

Slovenska B reprezentanca bo v nedeljo odigrala še tretjo oziroma zadnjo tekmo na Kitajskem.

Izjava po tekmi:

Aleksander Sekulić, selektor slovenske B reprezentance:
“Prvi polčas smo bili enostavno nedorasli Kitajski, ki je fantastično začela temo. V napadu so zadeli praktično vse. V drugem polčasu smo vzpostavili ravnotežje in v določenih momentih bili boljši nasprotnik. Z igro v drugih dvajsetih minutah smo pokazali, kako se igra za dres reprezentance.”