Kevina Duranta še ne bo nazaj

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Trener Golden State Warriors Steve Kerr je najavil, da bo njegova ekipa najmanj prvo tekmo finalne serije proti Toronto Raptors, ki bo na sporedu v noči na petek, igrala brez Kevina Duranta. Zvezdnik si je poškodoval mečno mišičo v peti tekmi konferenčnega polfinala proti Houstonu in se od takrat še ni vrnil na parket. Več kot očitno ne gre za lažje poškodbo, kot je bilo sprva mišljeno.

Omenjeno tekmo proti Rocketsom so Bojevniki dobili, prav tako pa vsak nadaljnji dvoboj in imajo tako niz šestih tekem brez  poraza. Zaradi tega dejstva se številni analitiki in navijači lige sprašujejo, če Golden State sploh potrebuje Duranta, da bi obranil naslov prvaka iz zadnjih dveh sezon. V konferenčnem finalu je, ob odstotnosti KD-ja, blestel Steph Curry, najboljše predstave letos pa je prikazal tudi Draymond Green.

Drugi poškodovani zvezdnik Warriorsov DeMarcus Cousins se medtem počasi vrača k treningom in je naveden kot vprašljiv za petkov dvoboj. T. i. Boogie je zaradi zdravstvenih težav to sezono odigral samo 30 tekem, zadnja poškodba ga je doletela 15. aprila.