Kevin Durant ponovil zgodovino, James pred metlo

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kdor se je v tretjo tekmo finala lige NBA vklopil minuto pred koncem, ko si je ravno kuhal jutranjo kavo, je po trojki Kevina Duranta z desetih metrov za vodstvo branilcev naslova 106:100 mislil, da vseeno še sanja, saj je bil scena identična tisti v lanski sezoni, ko je Durant s podobno trojko zagotovil vodstvo Bojevnikov 3:0 v seriji.

 

Toda na žalost navijačev Clevelanda je bila situacija še kako resnična, kakor je bila resnična tudi predstava Duranta – dosegel je 43 točk, rekord kariere v končnici, 13 skokov in 7 asistenc. Bojevniki so več kot potrebovali tako predstavo, saj sta bila preostala zvezdnika Steph Curry in Klay Thompson izrazito nerazpoložena. Curry je prvo trojko zadel šele iz desetega poizkusa, skupaj je dosegel 11 točk, Thompson je dosegel 10 točk, kolikor sta jih dosegla tudi McGee in Green.

 

Clevelandu ni pomagala niti nova nora predstava Jamesa, ki je dosegel že deseti trojni dvojček v finalih, 33 točk, 10 skokov, 11 asistenc. V prvem polčasu so imeli domačini sicer pobudo in vodili tudi za 13 točk, v drugem delu pa je Golden State ujel priključek in tekmo vse do konca držal izenačeno, ko sta Steph Curry in Durant s trojkama pri izenačenju na 100 branilce naslova dokončno odlepila in jih pripeljala na rob ponovnega naslova, tretjega v zadnjih štirih letih.

Kevin Love je ponovno odigral korektno tekmo, dosegel je 20 točk in 13 skokov, Rodney Hood je dosegel 15 točk, toda na koncu je James vseeno ostal brez prave pomoči.

Naslednja tekma, lahko že zadnja, bo v noči na soboto, prav tako v Clevelandu.

Liga NBA, 6.6.2018

GOLDEN STATE – Cleveland 110:102