Kdo za Slovenijo B? Trenirajo na Rogli

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Košarkarska zveza Slovenije je po letu 2015 ponovno obudila moško člansko B reprezentanco. Selektor Aleksander Sekulić se bo na tri tekme na Kitajsko odpravil z 12 košarkarji. Reprezentanca je s pripravami začela v ponedeljek na Rogli.

Slovenska B reprezentanca je s pripravami na turnir na Kitajskem začela 9. julija na Rogli. V Sloveniji bodo košarkarji trenirali teden dni, nato pa se odpravili na Kitajsko, kjer jih čakajo tri tekme v treh različnih mestih.

Deset košarkarjev s seznama selektorja Sekulića, je v pretekli sezoni igralo v Ligi Nova KBM, izkušeni Jan Močnik je igral na Češkem, Miha Vašl pa je z Levicami postal državni prvak Slovaške. V februarskem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo je reprezentančni dres nosil Luka Vončina. Nejc Barič, Urban Durnik in Nejc Martinčič so še lani branila barve slovenske reprezentance do 20 let, ki je na evropskem prvenstvu na Kreti zasedla 14. mesto.

Vloga selektorja B reprezentance je bila zaupana Aleksandru Sekuliću, ki sicer opravlja delo pomočnika selektorja Radovana Trifunovića, v sezoni 2017/18 pa se je kot pomočnik trenerja pri Nymburku veselil naslova češkega državnega prvaka. Vlogo pomočnika bo opravljal Jernej Valentinčič, ki je tako kot Sekulić član strokovnega štaba članske reprezentance.

RAZPORED TEKEM:

Sreda, 18. julij 2018, Henan:
KITAJSKA MODRI : SLOVENIJA B

Petek, 20. julij 2018, Lianyungang:
KITAJSKA MODRI : SLOVENIJA B

Nedelja, 22. julij 2018:
KITAJSKA MODRI : SLOVENIJA B