Kdo bo v naslednji sezoni lige NBA zaslužil najmanj?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Tokrat smo v preverili, kdo so najslabše plačani košarkarji v ligi NBA, kjer se v zadnjih dnevih po zaprtju “tržnice” večinoma govori le o astronomskih zneskih, ki jih bodo prejemali tisti najboljši…

V času nabora in podpisovanja pogodb ne moremo mimo vrtoglavih in navadnim smrtnikom nepredstavljivih zneskih, ki jih bodo v naslednjih sezonah prejemali nekateri najboljši košarkarji. Za kakšne zneske gre, pove že podatek, da so samo na prvi dan podpisovanja pogodb NBA franšize porabile kar 1.600.000.000 dolarjev. Pri tem pa velja omeniti, da se Goran Dragić s petletno in 85 milijonov težko pogodbo ni uvrstil med 20 igralcev z najvišimi letimi pogodbami. S 14,783,000 dolarji letne plače se je Ljubljančan uvrstil “šele” na 29. mesto.

Seznam 10 najbolje plačanih košarkarjev v naslednji sezoni:

Plače

Kot pa napoveduje že sam naslov članka, smo preverili, kdo bo v naslednji sezoni zaslužil najmanj.

V sezoni 2015/2016 bo v žep najmanj pospravil Pat Connaughton in sicer 626,093 dolarjev. Gre namreč za rookija, 22 letnega nekdanjega študenta univerze Notre Dame, ki so ga v drugem krogu letošnjega nabora kot 41. izbrali pri Brookyln Netsih a so ga nato poslali k Portlandu.

Nekoliko več  bo v naslednji sezoni prejel še en novinec v ligi. Anthonya Browna, ki je na draft prišel iz univerze Stanford in so ga kot 34. v drugem krogu nabora izbrali jezerniki iz Los Angelesa, bo v krstni sezoni prejel 700,000 dolarjev.

rookie

Nekaj več od novincev (845,059 dolarjev) bo v prihodnji sezoni zaslužilo deset košarkarjev, za katere bo to druga sezona med najboljšimi. Med to deseterico spadajo Cameron Baristow (Chicago Bulls), David Stockton in Eric Moreland (Sacramento Kings), Jabari Brown (LA Lakers), Jarnell Stokes, Russ Smith in JaMychal Green (Memphis Grizzlies), Tyler Johnson (Miami Heat) ter Markel Brown in Cory  Jafferson (Brooklyn Nets).

Zoran Dragić naj bi v naslednji sezoni v žep pospravil 1,706,225 dolarjev (238. mesto), medtem ko bo Beno Udrih na račun prejel 2,170,465 dolarjev (213. mesto).