Kdo bo prvak 4. SKL?

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V 4.SKL bodo v soboto, 6. aprila, odigrane še zadnje tekme v sezoni 2018/2019. Tekma, ki bo odločala o zmagovalcu tekmovanja, bo na sporedu ob 19:15 uri v športni dvorani Cerknica, pomerila se bosta domača ekipa Cerknice in Petrol Olimpija mladi.

FINALE
Sobota, 6. april, ob 19:15

CERKNICA : PETROL OLIMPIJA MLADI
Košarkarji Cerknice imajo pred sobotnim obračunov zmago oziroma točko več kot mladi košarkarji Petrol Olimpije. Pred polnimi tribunami športne dvorane v Cerknici jih čaka najpomembnejša tekma sezone.

Ekipi sta se pomerili pred kratkim, 16. marca, ko so v mali stožiški dvorani do zmage prišli košarkarji Cerknice. To je bil tudi edini poraz Olimpije v zadnjih petih tekmah. Cerkničani, ki v domači dvorani v letošnji sezoni ne poznajo poraza, bi si z zmago priigrali naslov prvaka 4. SKL prav tako se bodo naslova veselili v primeru poraza za 6 točk ali manj. Petrol Olimpija mladi morajo zmagati za 7 točk, če želijo osvojiti pokal četrte lige.

Pri Cerknici največja nevarnost preti z branilskih položajev, Jaka Brlan in Žiga Benčan v povprečju dosegata 32,6 točke na tekmo. Pri Petrol Olimpiji mladi pa je največ točk dosegal Blaž Janežič, ki pa zaradi poškodbe ne bo igral, drugi strelec ekipe je Miha Cerkvenik s povprečjem 13,9 točke na tekmo.