Kdo bo novi trener Šentjurja? Vulić odšel

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Med prvoligaši s Celjskega je bilo najprej konec sezone za Šentjur, ki je v svoji 19. sezoni med prvoligaši zasedel 9. mesto. „Pričakovanja so bila večja,“ je v pogovoru za TV Celje priznal predsednik kluba Dušan Debenak, ki je z upravo uspel lani zadržati kar nekaj igralcev in trenerja Jakšo Vulića.

Pogovor z Dušanom Debenakom (od 21:40 dalje):

S prstom pokazal na trenerja

„Osnovna napaka je bila pri selekcioniranju ekipe za letošnjo sezono. Tu je imel glavno besedo trener. Kar smo dobili, smo potem skušali spraviti v homogeno ekipo. Kar pa nam ni uspelo. Po vseh indeksih igre smo imeli najboljše igralce, a bili najslabša ekipa. Igra se je usmerjala na enega igralca, ostali so bili asistenti,“ je bil kritičen Debenak, ki je potrdil: hrvaški trener Jakša Vulić ne bo nadaljeval dela v Šentjurju, kjer iščejo novega strokovnjaka.

Kdo so kandidati

Želijo si, da bi na klop sedel slovenski trener, na košarkarski sceni pa se na to temo baranta z nekaj imeni, na listi želja naj bi bila tudi Saša Dončić in Rade Mijanović. Verjetno pa bodo v Šentjurju pozorno spremljali, kaj se bo dogajalo v Rogaški Slatini.