Kaže na dvoboj James – Dragić

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Lakersi so na četrti tekmi finala zahodne konference še tretjič premagali Denver in so tako kot Miami samo še zmago oddaljeni od velikega finala lige NBA.

Denver se je tako še tretjič v letošnji končnici znašel v zaostanku 1:3 – kot edina ekipa v zgodovini se je dvakrat po tem zaostanku že vrnil – najprej proti ekipi Utah, potem še proti ekipi LA Clippers. Tako da se lahko malo pošalimo, da je Denver točno tam, kjer hoče biti, vendar je seveda veliko vprašanje, če lahko še tretjič pripravijo takšno vrnitev, sploh proti ekipi LA Lakers, ki igra vedno bolje.

Denver je na četrti tekmi vodil samo na začetku tekme, od sredine prve četrtine pa so Lakersi vodili vse do konca, Denver se je sicer uspel nekajkrat povsem približati, nikoli pa prevesiti rezultat na svojo stran.

Ključno razliko so Jezerniki poleg odlične obrambe, predvsem na Nikoli Jokiću, ki že drugo tekmo zapored v zadnji četrtini ni dosegel niti točke, še več, ni metal niti enega prostega meta, naredili tudi v napadalnem skoku – iz drugih napadalnih akcij so dosegli 25 točk, na drugi strani Denver samo šest.

Jamal Murray je bil sicer ponovno odličen, dosegel je 32 točk in 8 skokov, ni pa imel dovolj pomoči soigralcev, nihče od soigralcev ni presegel meje 20-ih točk, Jerami Grant je dosegel 17 točk, že omenjeni Jokić pa 16. V slabo uteho Murrayu je lahko dejstvo, da je sedmič zapored v končnici presegel mejo 20-ih točk, kar je v dresu Denverja uspelo samo še Carmelo Anthonyju.

Na drugi strani sta bila ponovno odlična LeBron James in Anthony Davis – skupaj sta dosegla 60 točk, James je 26-im točkam dodal še 9 skokov in 8 asistenc. Vedno pomembnejšo vlogo v ključnih trenutkih tekem opravlja tudi Rajon Rondo, v 21-ih minutah je dosegel 11 točk, 5 skokov in 7 asistenc.

Liga NBA, 24.9.:

LA Lakers – Denver 114:108