Kawhi Leonard popeljal Toronto v prvi konferenčni finale

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kawhi Leonard je v Torontu komaj eno sezono, pa je že najbolši igralec franšize v njeni, četrt stoletja dolgi, zgodovini. Sinočnja predstava, kjer je dosegel 41 točk in dal najpomembnejši koš v zgodovini kanadske košarke, ga je le dokončno utrdila na vrhu lestvice najuspešnješih Raptorjev. Toronto gre prvič v zgodovini v konferenčni finale!

V izjemno izenačeni tekmi je igra domačinov, kot že celotno končnico, temeljila na izjemni individualni predstavi Leonarda, na drugi strani pa Sixersi niso imeli posebej razpoloženega posameznika; v težki, defenzivni tekmi, je še največ točk za goste dal Joel Embiid z 21. “The Process” se tako ustavlja za eno sezono, Raptorsi pa se že v noči na četrtek pomerijo z Milwaukee Bucks v prvi tekmi finala Vzhoda.

Na Zahodu so se Portland Trail Blazers prvič po letu 2000 uvrstili v konferenčni finale. Takrat so po sedmih tekmah bili poraženi s strani Lakersov, ki so imeli v svojih vrstah Kobeja Bryanta in Shaquillea O’Neala, letos pa jih čaka podobno zahteven izziv, saj jih v finalu Zahoda čakajo aktualni prvaki Golden State Warriors.

Sedmo tekmo so gostje iz Portlanda začeli izjemno slabo, povsem razglašeni so bili izza črte za tri, od koder so zgrešili prvih deset metov, prvi zvezdnik moštva Damian Lillard pa celotno prvo četrtino sploh ni dal koša. Na drugi strani je podobno slab začetek tekme imel Jamal Murray. Oba strelca sta do konca tekme ujela ritem, v vmesnem času pa sta voz ekip vlekla Nikola Jokić in CJ McCollum. Sploh slednji je bil odličen in je dosegel 37 točk, vključno z najpomembnejšim košem večera.

Prva tekma v Oaklandu je na sporedu v noči na sredo.


Liga NBA sinoči

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers [3:4]
96:100
Jokić 29 in 13 skokov, Murray 17; McCollum 37 in 9 skokov, Turner 14.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers [4:3]
92:90
Leonard 41 in 8 skokov, Ibaka 17 in 8 skokov; Embiid 21 in 11 skokov, Redick 17.