Katere ekipe do naslova v Velenju?

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Državno prvenstvo v košarki 3×3 se bliža h koncu. V soboto, 15. junija se je v Velenju odvijal četrti kvalifikacijski turnir, pred finalnim turnirjem, ki je na sporedu 16. avgusta v Ljubljani, pa nas loči le še kvalifikacijski turnir na Ptuju.

V Šaleški prestolnici se je na Titovem trgu odvijal pravi spektakel ulične košarke. Ekipe so bile tokrat še posebno motivirane, saj jih do končne uvrstitve in vstopnice za finalni turnir v Ljubljani, loči le še turnir na Ptuju. V kategoriji fantov U14 smo spremljali dvoboj med ekipama NBA Champs (Jaka Sazonov, Luka Đorđević, Rok Zavolovšek, Nejc Dizdarević) in zmagovalno ekipo turnirja v Študentskem kampusu, 3×3 Ultra. Košarkarji NBA Champs so zmagali z rezultatom 17:12 in tako prevzeli prvo mesto na lestvici fantov U14. V kategoriji fantov U17 svojo dominanco še naprej kaže ekipa Šola vožnje Mekinc (Miha Remec, Tilen Jugovic, Matej Čibej, TIm Uršič, Jakob Kocjančič), ki je v finalu z rezultatom 14:10 premagala ekipo 3×3 Gorica. Pri dekletih U17 so prvo mesto še drugič zapored osvojile košarkarice ekipe Šitek (Zala Gorenc, Alina Žitek, Brina Tesič, Neža Hlebec, Eva Zoja Dolanc, Kaja Halilovič, Tinkara Prelog), ki so v finalu premagale Ilirijanje Jr. z rezultatom 5:3.

V kategoriji fantov U23 tokrat nista nastopili trenutno vodilni ekipi kategorije, Easy Money in ŠD Straža. Ekipa SLO U18 je izkoristila priložnost in tako prvič letos osvojila prvo mesto, potem ko je v finalu z 10:8 premagala ekipo Top 4. Med članicami smo tokrat spremljali ljubljanski derbi med ekipama ŽKD Ježica in Bivše Ilirijanke. Ježičanke (Sandra Bajrektarević, Tjaša Senčar, Pia Zupan, Ema Lapajne, Ana Dora Jeras) so zmagale z rezultatom 21:6 in tako prevzele prvo mesto v kategoriji. Med rekreativci so prvo mesto osvojili košarkarji ekipe ConcreteBUILT (Klemen Vodopivec, Blaž Bajc, Matic Zupanc), potem ko so v finalu s 17:16 premagali ekipo Underdogs in se tako povzpeli na prvo mesto v kategoriji.

V najprestižnejši članski kategoriji je trenutno vodilna ekipa, Ljubljana East, po treh zaporednih nastopih v finalu, tokrat izpadla že v polfinalu. V finalu sta se pomerili ekipi Adecco 3×3 Maribor (Jan Rizman, Robert Stojković, Milorad Sedlarević, Marko Vranjkovič) in 3×3 Oreka (Žan Petejan, David Mervar, Nejc Butala, Matic Lozar, Martin Mežan). Prvega mesta so se na koncu veselili Mariborčani, ki so zmagali z rezultatom 21:16.

FOTOGALERIJA

Državno prvenstvo v košarki 3×3 se 29. junija seli na Ptuj, kjer se bo na Mestnem trgu odvijal še zadnji kvalifikacijski turnir. Prijava ekipe je možna do četrtka, 27. junija, do 23.59 ure.

PRIJAVA EKIPE NA TURNIR
Kvalifikacijski turnirji:
– 29. junij: PTUJ (Mestni trg)
– 16. avgust: LJUBLJANA (Kongresni trg) – FINALE