Katarina Ristić odhaja v Francijo

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska organizatorka igre Katarina Ristić bo kariero po poškodbi kolena, zaradi katere je že februarja letos končala sezono, nadaljevala v Franciji pri moštvu Villeneuve d’Ascq.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Izkušena 30-letnica bo tako nadaljevala z nastopi v Eurocupu, po tem ko je lani sezono začela pri slovaškem Ružemberoku in kasneje odšla k italijanski Parmi. Pri novih delodajalcih bo zamenjala Američanko Tavelyn James, ki je klub zapustila zaradi osebnih razlogov.

Ristićeva je svojo športno pot začela pri škofjeloški Odeji, v jeseni 2006 pa se je kot najboljša strelka slovenske lige (24,9 točke na tekmo) prvič podala na tuje. Na Poljskem je najprej okrepila Gorzow, sezono kasneje pa še Jelenia Goro. Sredi sezone 2008/2009 se je preselila v italijanski Livorno, h kateremu se je vrnila tudi v naslednji sezoni po dvomesečni avanturi pri poljski Energi. Po poškodbi prednje križne vezi se je na parket uspešno vrnila že v prihodnji sezoni, ko je postala članica madžarskega Szolnokija in bila najboljša podajalka tamkajšnjega državnega prvenstva (5,3 podaje na tekmo). Sezono 2011/2012 je začela v Grčiji pri Asterasu, po izjemno dobrih predstavah (14,3 točke, 4,6 podaje na tekmo) pa so jo že decembra zvabili k izraelskemu Hapoel Petah Tikvi. V predlanski sezoni je bila najprej članica turške Botasspor Adane, januarja pa je na Švedskem okrepila Solno Vikings.