“Karte so se premešale!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

„Nosilci so odšli,“ pred začetkom nove sezone za TV Celje pove Boštjan Kuhar, ki bo še naprej vodil zasedbo Hopsi Polzela.

„Karte so se premešale. Potrebno bo sestaviti in uigrati ekipo, liga se začne že septembra,“ nadaljuje Kuhar, ki je zadovoljen s kadrovanjem, ki so ga opravili na Polzeli. „Občutek imam, da bo OK,“ optimistično zre v sezono, ki bo za klube velik izziv. Ob tem velja poudariti, da so v klubu uspeli sanirati tudi dolgove, ki so jih imeli.

Trije Američani

Isaiah Johnson prihaja iz Cincinnatija, 25-letni center je v letih 2013-2017 igral na univerzi Akron, sezono kasneje je osem tekem odigral v švedski prvi ligi za ekipo KFUM Nassjo s povprečjem 10.5 točke in 6.8 skoka na tekmo. Pred prihodom na Polzelo je igral v prvi kanadski NBL ligi za ekipo Sudbury Five, za katero je 208 centimetrov visoki center v povprečju dosegal 7.1 točke, 4.5 skoka in eno podajo na tekmo.

23-letni Aron Carver je igral za univerzo OLD Dominion, za katero je izredno skočni 201 centimetrov visoki krilni center odigral 32 tekem, s povprečjem 4.6 točke in 10.3 skoka. Po odličnem Anthoniyu Collinsu bo organizatorsko palico igre Hopsov prevzel Justin Jenifer. 24-letni in 178 centimetrov visoki organizator igre je igral za univerzo Cincinnati s katero je osvojil tudi konferenčno serijo v ligi NCAA, v zadnji sezoni pa je odigral 34 tekem, povprečno pa dosegal 8.6 točk, 2.9 podaj in 1.7 skoka na tekmo.

Moštvu se je pridružil tudi 22-letni Žiga Jurček.