Kariero zaključil eden najboljših strelcev trojk v zgodovini lige NBA

Rubrika: Liga NBA

JJ Redick, izjemen strelec za tri točke, je preko svojega podkasta The Old Man and the Three sporočil, da se po 15 letih igranja v ligi NBA poslavlja od profesionalnega igranja košarke.

 

Redick je bil po izredno uspešnem igranju za univerzo Duke, kjer je še vedno njen najboljši strelec v zgodovini, pot v NBA začel v Orlandu, ki ga je na naboru izbral kot enajstega v prvem krogu. Po sedmih sezonah na Floridi in kratkem obdobju v Milwaukeeju je štiri sezone preživel v Los Angelesu v dresu Clippersov, potem pa še sve v Philadelphiji, kjer je imel tudi najvišje povprečje doseženih točk na sezono, nekaj čez 18.

Njegova zadnja postaja v karieri je bil Dallas, kjer je bil kratek čas soigralec Luke Dončića. V Dallas je prišel v menjavi igralcev iz New Orleansa, kjer se mu prvič v karieri ni uspelo uvrstiti v končnico lige NBA.

 

Skupaj je v karieri dosegal 12,8 točk na tekmo, trojke pa metal kar 41,5% natančno. Od igralcev, ki so vrgli več lkot 4.500 trojk, imata v zgodovini lige samo dva igralca boljši odstototek – Steph Curry (43,3%) in Kyle Korver (42,8%).