Kar osem držav na turnir na Olimia Cup

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

V Termah Olimia se bo konec leta odvijal 8. mednarodni košarkarski turnir, eden od boljših turnirjev za mlajše kategorije pri nas. Kot so zapisali organizatorji na Facebook spletni strani, pričakujejo na turnirju ekipe iz osmih različnih držav v treh starostnih kategorijah.

Slovenske ekipe ob domačinu Podčetrtku so Ježica, Triglav, Janče, Grosuplje, Sani Bečirović, Sežana, Branik, Lenart in Slovenske Konjice. Gostujoče potrjene ekipe so Trst, madžarski Vasas, Zrinjski, srbski Pobednik, Stoja iz Pule in avstrijski Kapfenberg ter slovaška Karlovka.

Letos bo na turnirju odigrano najmanj 90 tekem, na parketih bomo videli več kot 400 košarkarjev in 40 trenerjev oziroma spremljevalcev. Štiri polne dni, od 26. do 29. decembra, se bodo v športni dvorani Podčetrtek in dvorani OŠ Podčetrtek pomerile ekipe v kategorijah U17 (2001 in mlajši), U15 (2003) in U13 (2005).  Za ogled tekem bo v obeh dvoranah vstop prost vse dni.

V začetku meseca bo na spletni strani turnirja objavljen razpored tekem, morebitne ekipe, ki bi se še v zadnjem trenutku pridružile turnirju, pa lahko poskusijo na kontakt info@preparatio.si