Kar dva kluba v Kopru, začenja se boj za mlade

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Koper Primorska je zgodovina, 1. SKL in Liga ABA sta sredi sezone ostala brez udeleženca lige, ostali bodo le spomini na izvrstne rezultate, žal pa klub ni imel zdravih finančnih in organizacijskih temeljev.

Pri tem so kratko potegnili številni igralci, trenerji, zagotovo pa mladi, ki so že tako ali tako zaradi ukrepov skoraj tri mesece prikrajšani za treninge.

A to ne pomeni, da se v Kopru nič ne dogaja. Aktivni pa sta kar dve skupini, dve opciji.

Moči sta združila nekdanji košarkar Kopra Primorske in podjetnik Luka Vončina ter trener Jani Fortuna, ki sta pred dnevi že prek ZOOMa nagovorila mlade in starše z jasnim načrtom in cilji, ki jih premore ekipa zbrana okoli Vončine in Fortune. Šlo naj bi za nov klub.

Nekaj minut pred predstavitvijo pa so se oglasili še iz kluba KD Koper, ki mu predseduje Robert Ladiha. Igralci tega kluba so pred leti prestopili v ŠD Koš na nagovor tedanjega vodstva Kopra Primorske, za kar naj bi KD Koper dobil tudi nekaj sredstev, klub pa je bil v mirovanju. V tem hipu pa so Ladiha in ekipa očitno začutili svojo priložnost.

Zanimivo bo videti, kako se bo to razpletlo.

Zagotovo pa je velika tragedija, da so „uspeli“ v teh letih snovalci in kreatorji Kopra Primorske potopiti ŠD Koš Koper, ki je v minulih 17 letih dal slovenski košarki NBA-jevca Vlatka Čančarja, reprezentante Gregorja Hrovata, Mateja Rojca, Alena Hodžića, Jako Brodnika, Krkinega branilca Jana Rebca in še nekaj imen.