Kar 15 trojk Rogaške, Špan 25+10

Rubrika: Liga Nova KBM

Prvi sobotni obračun 13. kola Lige Nova KBM je dobila Rogaška, ki je v domači dvorani z 89:67 premagala Hopse s Polzele. Košarkarji Rogaške so si že v prvem polčasu priigrali visoko prednost. Najboljši strelec in podajalec srečanja je bil Jure Špan (Rogaška), ki je dosegel 25 točk in prispeval 10 podaj. V gostujoči zasedbi je Milojko Vasilić dosegel 18 točk, 9 skokov je zbral Jure Pelko.

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

1. kolo
Sobota, 7. januar

HELIOS SUNS : HOPSI POLZELA 89:67 (28:13, 26:16, 16:18, 19:20)
Rogaška: Jean-Baptiste 5, Durnik 10 (2:2), Močnik 6, Tabak 8, Špan 25 (8:10), Kraljević 11 (5:5), Miličević 18 (1:2), Sivka 6.
Hopsi Polzela: Pešak 7 (1:2), Besedić 8 (1:2), Vranjkovič 6 (2:7), Grušovnik 6, Vasilić 18 (2:2), Pelko 11 (4:4), Glavan 11 (0:2).

Pred tekmo v Ligi Nova KBM je bila med ekipama na lestvici le točka razlike, a je Rogaška že prvo četrtino dobila s 15 točkami prednosti, z visoko prednostjo je dobila prvi polčas. Edino vodstvo gostov se je zgodilo v drugi minuti za 4:2, drugo izenačenje pa so si priigrali za izid 8:8 s polaganjem kapetana Jureta Besediča.

Tudi v drugem polčasu razlika ni padla na enomestno številko, pravzaprav so domači razliko poviševali na več kot 20 točk in se je med dvobojem nekajkrat približala 30. Gostje so z manjšo razliko dobili drugi polčas.

Kapetan Jure Špan je bil s 25 točkami, 10 podajami, šestimi skoki in tremi ukradenimi žogami najboljši igralec dvoboja, 18 točk je ob osmih skokih za domače dodal Ivan Miličevič, prav toliko, 18, jih je na drugi strani v koš spravil Milojko Vasilić, ki ni bil v začetni peterki gostov.

Domači so zadeli kar 15 od 32 metov za tri točke, Miličević in Špan sta bila uspešna po petkrat, pet metov izza črte pa je šlo skozi obroč iz 24 metov v celotni ekipi gostov.

Rogaška je ob šestih porazih prišla do sedme zmage, po osmem porazu so pri petih zmagah ostali Polzeljani.

V naslednjem kolu se bo Rogaška naslednjo nedeljo v Ljubljani pomerila z Ilirijo, Hopse pa na Polzeli čaka v petek obračun z ekipo LTH Castings.

Peter Markovinovič, trener Rogaške“Ko sem prevzel ekipo, sem rekel, da ta ekipa potrebuje predvsem čas. Predvidevali smo, da bomo pričeli dobro igrati v decembru, kar se je po eni strani tudi izkazalo, po drugi strani pa še zmeraj ostajajo napake. Če želimo igrati z ekipami, ki so v vrhu, kot sta Helios in Krka, bomo potrebovali še precej treningov in čaka nas še veliko analiz.” 

Matjaž Čuješ, trener Hopsi Polzele: “Čestitam domačinom za zasluženo zmago in predvsem za vrhunsko predstavo v prvem polčasu. Odličen met za tri točke, drži pa tudi, da smo jim mi pomagali s slabo obrambo. Mi nismo uspeli zadeti, oni so to izkorstili. V drugem polčasu smo bili enakovredni, dokazali smo, da znamo tudi mi igrati.”