KAOS: Pokal Blažičevi Barceloni, Real grozi z odstopom iz lige!

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Tako kot v Srbiji, so bili pravi drami v finalu pokalnega tekmovanja priča tudi v Španiji. Lovorike se je z Barcelono veselil Jaka Blažič, Madridčani pa so po končani tekmi protestirali tako močno, da so zagrozili celo z odstopom iz španskega državnega prvenstva. V središču dogodka, ki odmeva, tudi zlati slovenski reprezentant Anthony Randolph.

Po 40 minutah zmagovalca v WiZink Centru niso dočakali. Potrebnih je bilo dodatnih 5 minut, v katerih pa je prišlo do protestov in začudenj najprej na eni strani, kmalu zatem pa še na drugi. Še 15 sekund pred koncem podaljška je Barcelona vodila z 92:87 in vse je kazalo, da je tekma odločena. Neverjetno trojko je nato zadel Anthony Randolph, ki je zatem na drugi strani po mnenju sodnikov povsem po predpisih zaustavil Chrisa Singletona.

Jaycee Carroll je Madridčane 4 sekund pred koncem s košem in uspešno izvedenim prostim metom popeljal celo v vodstvo (93:92), na drugi strani pa je po minuti odmora zmago in naslov Barceloni zagotovil Ante Tomić. A pozor, žoga sploh ni našla poti skozi obroč. Randolph je poizkus hrvaškega košarkarja zaustavil, a po mnenju sodnikov na nedovoljen način, zato so koš priznali in poskrbeli za izjemno negodovanje kraljevega kluba.

Kako daleč bo šel s protestom Real?

Barcelona je tako še drugo leto zapored v pokalnem tekmovanju ugnala Madridčane, ki pa so na drugi strani prepričani, da so jim še drugič zmago odvzeli sodniki. “To je bila je*ena kraja,” je po tekmi razburjen s povzdignjenim glasom dejal kapetan Reala Felipe Reyes. “To je že drugo leto zapored, ko so se obrnili proti Realu. Če trije sodniki v neštetokrat zavrtenem posnetku ne vidijo, da je šlo tukaj za pravilno blokado, potem je tu nekaj narobe”, je še dodal.

Iz vodstva kluba Reala so sporočili, da bodo, v kolikor ustrezni organi ne priznajo napake, celo izstopili iz državnega tekmovanja.

Španski pokal, WiZink Center, finale, 17.2.
Real Madrid – FC Barcelona Lassa 93:94* (16:20, 19:15, 25:11, 17:31) (16:17)
(Campazzo 19 in 5 podaj, Randolph 16 in 7 skokov; Huertel 22 in 6 podaj, Claver 15 in 7 skokov)

MVP finala
Thomas Huertel (FC Barcelona Lassa) – 22 minut, 22 točk (6/8 za dve, 2/5 za tri, 4/5 prosti meti), 6 podaj, 3 pridobljene žoge; +/- = +1, indeks 22.


Slovenci v finalu
Jaka Blažič (FC Barcelona Lassa) – ni igral.
Klemen Prepelič (Real Madrid) – ni igral.
Anthony Randolph (Real Madrid) – 35 minut, 16 točk (2/4 za dve, 4/8 za tri), 7 skokov, 1 podaja; indeks 14.
Kevin Pangos (FC Barcelona Lassa) – 22 minut, 10 točk (3/4 za dve, 1/4 za tri, 1/2 prosti meti), 1 skok, 3 podaje; indeks 7.

*-po podaljšku.