KAOS: Blattovi iz protesta zapustili parket, lastnik zelenih na klop nasprotnikov odložil ženske spodnjice!

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Panathinaikos in Olympiacos veljata za ena največjih rivalov v Evropi, tokrat pa je tudi njuno rivalstvo doživelo nove razsežnosti. Bilo je na polfinalni tekmi grškega pokalnega tekmovanja, ko so varovanci Davida Blatta iz protesta odkorakali s parketa, poteza Dimitrosa Giannakopoulosa pa je vsem dala vedeti, kaj si predsednik in lastnik Panathinaikosa misli o potezi rdeče-belih.

V O.A.K.A. Areni v Atenah se je včeraj odvijal polfinalni obračun grškega pokala, ki pa je rezultat dobil za zeleno mizo. Košarkarji Olympiacosa so na glavni odmor odšli s 15 točkami zaostanka (40:25), se podali v garderobo, nato pa se na parket sploh niso več vrnili.

Živci rdeče-belih so bili načeti že v prvi minuti, saj so jim sodniki po njihovem mnenju povsem po nepotrebnem že v uvodnih 28 sekundah srečanja dosodili tri osebne napake. “To je nagnusno. V tej farsi ne bomo sodelovali. Odgovorni organi bodo morali nekaj ukreniti, tega se ne gremo več,” je dejal direktor Olympiacosa Christos Stavropoulos, ki je dodal, da bo klub iz Pireja nadaljeval s protesti kljub vsem možnim sankcijam.

Povsem drugače se je odzval lastnik in predsednik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos, ki je prepričan, da je protest rdeče-belih le izraz njihove nemoči: “Vse je bilo že vnaprej načrtovano. Kot vse kaže ne morejo plačati svojih igralcev, zdaj pa so “vrgli brisačo” in pravijo, da so nezadovoljni s sodniki. Mogoče družina Aggelopoulos želi zapustiti Olympiacos, obtoževati pa nas in sodnike. To je nesprejemljivo. Izgubiš ali zmagaš na igrišču.

Giannakopoulos je šel po tekmi celo tako daleč, da je na klop gostov odložil ženske spodnjice rdeče barve in s tem dal vedeti, kaj si misli o večnih rivalih.

Tekma je bila registrirana z rezultatom 20:0 za Panathinaikos, ki se bo v finalu za lovoriko pomeril proti PAOK-u. Finalni obračun bo odigran v nedeljo ob 17. uri.