Kamp s trenerjem, ki je pomagal tudi Dragiću in Rupniku

Rubrika: Mlajše selekcije

Konec meseca decembra bo Ljubljana v znamenju ELITNEGA KOŠARKARSKEGA KAMPA, ki ga s svojo ekipo pripravlja in vodi košarkarski trener Matic Kržišnik.

»Košarkarski kampi so na poti do uspeha košarkarju lahko v veliko pomoč. Zaradi skoncentrirane količine treningov lahko novo pridobljene informacije hitreje utrdijo. Te pa otroci na kampu preizkušajo proti vrstnikom, ki jih ne poznajo. V takih situacijah se znajdejo tudi na tekmah, kjer morajo hitro prepoznati nasprotnikove prednosti in slabosti ter te izkoristiti v svoj prid,« o kampu pove vodja kampa Matic Kržišnik.

»Na kampu se bomo posvečali napadu. Nadgrajevanje tehnike bomo združili z sprejemanjem pravilnih odločitev(Decision making). Košarkarska igra je sestavljena iz stotine odločitev in samo dobra tehnika ne daje uspeha na tekmi. Potrebno je sprejemati pravilne odločitve in prepoznavati situacije. Sedaj, ko je igra hitrejša pa je potrebno biti pri teh elementih še toliko uspešnejši. Za primer si lahko vzamemo kar našega zvezdnika Luko Dončića. Navkljub temu, da zna postreči s tisoč in enim zaključkom, ko je to potrebno, je tisto kar ga res postavlja v ospredje pred njegovo konkurenco pravilno sprejemanje odločitev. Te bo na kampu poučeval Nejc Višnikar, nekdanji trener Gorana Dragića, Luke Rupnika, Jana Veselyja, Elmir Preldžića, Mihe Zupana in še bi lahko naštevali. Poleg decision makinga bomo na kampu trenirali tudi tehniko,zaključke v raketi, igro brez žoge in met z razdalje s slovenskim strokovnjakom za met Janom Mesićem,« pa izvemo, kaj čaka udeležence kampa.

»Za mlade košarkarje je zelo pomembno, da jih trenerji spodbujamo h košarkarski širini in jim dovolimo tudi nekoliko drugačen pogled na košarko, kot ga poznajo v svoji klubski sredini.  Vsak kamp ali trening (ki naj ga naredijo v dogovoru s svojim matičnim trenerjem v klubu) zunaj obstoječe sheme, je  pomemben tudi z vidika  vlivanja dodatne samozavesti igralcem. Nemalo jih namreč otopi z vlogo, ki jo imajo v svojih sredinah, sami pa verjamejo, da bi zmogli več. Hkrati pa je še bolj pomembno, da se trenerji zavedamo, da igralci niso naša last ampak imamo le priložnost pomagati pri njihovem razvoju, katerega kreatorji na koncu so igralci sami,« ob tem pove Nejc Višnikar.

»Edini način za uspeh so številne ponovitve in mi se tega zavedamo. Zato bomo na košarkarski kamp sprejeli samo 30 košarkarjev. Večina klubom in kampom na 12-15 košarkarjev pripadata dva koša. To pa na koncu prinaša neprimerno manjše število ponovitev na posameznika. Pri nas imamo na voljo 8 košev. Tako na nobenem košu ne bodo več kot štirje košarkarji, vsaki skupini pa se bo posvečal drug trener,« še doda Kržišnik.

Prijave:

Prijave sprejemamo do 22.12 na e-naslov: INFO@PERKMANDLC.COM  / Za več informacij pa nas lahko pokličete tudi na telefonsko število: +386-40-711-226

www.perkmandlc.com
https://www.facebook.com/events/150636737012330/