Kakšna serija! V 11 dneh padli Budućnost, Montana in še Triglav za slovenski primat

Rubrika: Ženska košarka

Danes so košarkarice Cinkarne Celje gostile ekipo Triglava in odigrale še zadnjo tekmo 2. kola, 2. dela tekmovanja. Kranjčanke so bile do sedaj edine, ki so premagale aktualne državne prvakinje ter so se danes borile za ponovno zmago. Na domačem parketu pa so se z dobro igro, tako v napadu kot v obrambi, po napeti tekmi zmage veselile domačinke.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
29. januar
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 79:67 (20:17, 23:21, 18:11, 18:18)

V Celju je danes potekala še zadnja tekma 2. kola. Proti domačinkam so se pomerile košarkarice Triglava. Po neuspelemu poskusu Kranjčank, da bi ponovno premagale Cinkarno Celje, so se košarkarice domače zasedbe veselile zmage z rezultatom 79:67.

V prvi polovici tekme sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo Celjanke dobile z rezultatom 18:11. V zadnji četrtini so gostje na parket stopile bolj suvereno, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Delni rezultat četrtine je bil 18:18, domačinke pa so se zmage veselile z 12 točkami prednosti. Celjanke, vodi jih Damir Grgić, so v dobri formi. V minulih 11 dneh so doma v regionalni ligi premagale Budućnost in zasedle vrh, ki so ga potrdile z izdatno gostujočo zmago proti bolgarski Montani (50:95).

Celjanke so si priborile več skokov (40-30) in asistenc (18-17), prav tako so izgubile manj žog (13-26), kar je bil eden od poglavitnih razlogov za zmago domačink. Gostje pa so bile bolj natančne pri metih iz igre (39%-49%) in prostih metih (74%-80%).

Najboljša strelka tekme je s 15 točkami postala košarkarica Cinkarne Celja, Lea Debeljak. Sledila ji je Taylah Rose Simmons s 14 točkami. Pri nasprotnicah je bila z 12 točkami strelsko najbolj razpoložena Manca Vrečer, 11 jih je prispevala Alina Kvrgić.

Cinkarna Celje bo naslednjo tekmo odigrala že 1. februarja, ko se bo v tekmi 3. kola, 2. dela tekmovanja pomerila proti VBO Mariboru. Triglav pa bo 4. februarja gostil Pro-Bit Konjice.