Kakšen preobrat: Fink ostaja trener!

s kategorijo
Novice
.

V soboto, 29. decembra, bosta na sporedu dve tekmi državnega prvenstva za ženske, s katerima se bo zaključilo 13. kolo. Grosuplje bo gostilo Triglav, Ježica pa v Ljubljani pričakuje Konjice.

1. SKL za ženske, 13. kolo:

Sobota, 29. december, ob 17.30:
GROSUPLJE : TRIGLAV

V Grosupljem gostujejo državne podprvakinje, igralke Triglava. Triglavanke veljajo za favoritinje srečanja, domačinke pa bodo poizkusile čim dražje prodati svojo kožo in namučiti Kranjčanke ter pridobiti čim boljše izkušnje, ki bodo mladim igralkam Grosuplja zagotovo koristile v prihodnosti. Obe ekipi sta v zadnjih petih tekma igrali dobro, Grosupeljčanke so zmagale trikrat, Triglavanke pa štirikrat. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Triglava prepričljivo boljša, a se je forma domačink od takrat močno dvignila.

Pri ekipi iz Grosuplja je najboljša strelka Jana Jurečič, ki v povprečju na tekmo dosega 11,1 točke, s povprečjem 12,6 točke pa je bila na prvih dvanajstih tekmah najboljša strelka Triglava Rebeka Abramovič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Zadnjo tekmo v letu 2018 z odlično ekipo Triglava želimo odigrati energetsko dobro.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Tekmo bomo odigrali tako kot druge tekme, pomemben je le naš pristop.”

Sobota, 29. december, ob 18.00:
JEŽICA : KONJICE

Zadnja tekma 13. kola bo potekala v Ljubljani, kamor v goste ekipi Ježice prihajajo igralke Konjic. Obe ekipi sta trenutno v negativnem nizu, saj je Ježica izgubila dve tekmi zapored, Konjice pa štiri. A sta oba poraza Ježičank nastala v tekmah proti državnim prvakinjam iz Celja in državnim podprvakinjam, Triglavu. Konjičanke so prav tako, znotraj štirih zaporednih porazov, izgubile proti Cinkarni Celje in Triglavu. Na tekmi v Ljubljani se bo prekinil en niz porazov, domačinke pa veljajo za favoritinje srečanja. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Ježice boljša, a je zmagala z le 9 točkami razlike.

Pri Ježici je veliko odvisno od njihove najboljše strelke, Sare Meden, ki na srečanje v povprečju dosega 14,4 točke, pri Konjicah pa je najboljša strelka, skakalka in podajalka Katja Klančnik, a že nekaj kol ni igrala, zato bodo ostala dekleta bolj obremenjena.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
“Leto si želimo zaključiti z zmago, za kar bo potrebno predvsem zaustaviti dobro zunanjo linijo Konjic.”

Stojan Fink, trener Konjic:
“Ta teden je bil zelo težak za vse nas in nismo opravili nobenega treninga. V res neprimernem času smo se ukvarjali s stvarmi, za katere potrebuješ čas in tehten premislek. Tako vodstvo kluba kot jaz smo stopili korak nazaj in na koncu sprejeli odločitev, da do konca sezone ostanem trener ekipe. Skupaj smo spoznali, da je to trenutno najboljša rešitev, tako za igralke kot za klub. Na sobotni tekmi si želim samo to, da igralke pustijo srce na parketu..”