Kako so Clippersi dobili še Paula Georgea?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Los Angeles Clippers, ki so jim številni analitiki dajali dobesedno en odstotek možnosti, da bodo dobili Kawhija Leonarda, so povlekli eno najbolj drznih potez in v zgolj nekaj urah v svoje vrste zvabili tako Leonarda kot tudi Paula Georgea.

Leonard prihaja na zahodno obalo kot prosti igralec, medtem ko so za Georgea morali pripraviti bogato ponudbo, ki so jo v Oklahomi bili na koncu primorani sprejeti. Thunder so v zameno za Georgea, ki je prav tako kot Leonard rojeni Kalifornijec, prejeli kar štiri nezaščitene izbore prvega kroga nabora (2021, 2022, 2024, 2026), en zaščiten Miamijev izbor (2023) in pravico do menjave izborov v letih 2023 in 2025. Poleg vsega tega, gresta v Oklahomo še obetavni Shai-Gilgeous Alexander in izkušeni Italijan Danilo Gallinari.

Mestni rivali Lakersi so tako ostali brez t. i. Big Three in bodo ostali na zvezdniškem dvojcu LeBron James – Anthony Davis. Los Angeles po dolgem času dobiva res pravi mestni derbi!

Tako Leonard kot George sta bila večkrat v preteklosti označena kot tarči Lakersov, ki naj bi bili najbolj razumna destinacija za košarkarja iz Kalifornije, na koncu pa sta oba pristala pri Clippersih. Največ zaslug za to si bržkone lasti prav legenda Lakersov Jerry ‘The Logo’ West, ki sedi v upravnem odboru Clippersov in je zadolžen za igralski kader.