Kako naj bi deloval nov klub Cedevita Olimpija?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Današnje Sportske novosti in Ekipa prinašata podroben načrt delovanja kluba, ki bi nastal po združitvi Cedevite in Petrola Olimpije.

Pisarna v Ljubljano

Emil Tedeschi, šef Atlantic Grupe, se je spogledoval z idejo, kam seliti svoje delovanje, v igri so bili še Trst, Graz in Sarajevo, na koncu je padla odločitev na Ljubljano.

Olimpija nima statusa ABA-ligaša, Cedevita ga ima, skupen klub bi tako zasedel mesto v Ligi ABA 1. Cedevitina ekipa, direktor, pisarna, trener bi vodili celoten projekt, torej je tu mesto za Cedevitine ljudi – trener Slaven Rimac in direktor Davor Užbinec, klub naj bi iskal le športnega direktorja.

Vse skupaj naj bi imelo tudi močno pravno podlago. Ne pozabimo, to zapiše avtor članka, da je ravno pravna ekipa Atlantic Grupe pripravljala statut Lige ABA. Pa tudi Emil Tedeschi in Tomaža Berločnik si ne bi dovolila blamaže, če bi vedela, da taka poroka med Olimpijo in Cedevito ni mogoča!

Štirje igralci

Cedevita bi v ekipo dala tudi nekaj košarkarjev z veljavno pogodbo: Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domagoj Bošnjak in Darko Bajo.

Proračun kluba naj bi znašal 2,5 milijona evrov. Klub naj bi imel cilj, da v dveh sezonah postane prvak Lige ABA in se prebije v Evrolige. Cedevita pa želi že letos v pokal EuroCup.

Razvojna ekipa ostane

Kaj bi ostalo v Zagrebu? Tvrtko Puljić, novinar Sportskih novosti, zapiše, da bi hrvaškem glavnem mestu ostala le razvojna ekipa, ki je letos igrala prvi del domače hrvaške lige, kjer bi še naprej igrala ekipa, ki pa naj se ne bi več imenovala Cedevita.

Po nekaterih podatkih naj bi danes Olimpija sklicala novinarsko konferenco in predstavila nov projekt!