Kako je Džile nagradil legendarnega Krkinega šoferja

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Med zgodbe s tribune so to pot v KK Krka uvrstili tisto o šoferju Janezu Papežu iz podjetja FS Prevozi. Na tekmo je treba priti pravočasno. Tega se Janez še kako dobro zaveda. Če se ne bi, potem ne bi že 22 let sodeloval z novomeškim klubom. „Vsaj 20 let že prevažam člansko ekipo. Izpustil sem le dve vožnji, enkrat tudi zavoljo hčerkinega maturantskega plesa,“ pojasni 59-letni Janez Papež iz Žužemberka, kjer ima sedež podjetje, Janez pa je za volanom že 35 let!

Sprva navijači

„Vse skupaj se je začelo s prevozi navijačev. Takrat me je angažiral klub, v Laško smo praviloma peljali dva avtobusa, v Ljubljano na tekmo proti Olimpiji pa kar tri,“ se rad spominja Janez začetkov sodelovanja uspešne skupne zgodbe, ki traja še danes.

„Veliko Evrope smo prevozili, pa po državah nekdanje skupne države,“ se na prevoženo kilometre ozira Papež. S trenerji in igralci ima dobre izkušnje. „Ko pride nov trener, te sprva prvo ali pa drugo furo opazuje, potem pa steče debata,“ smeje pripomni naš Janez, ki spomni še na nekaj: „Vedno sem del ekipe. Ko se gre na večerjo, vedno sedim za mizo s trenerji, nikoli nisem odrinjen na stran.“

Džikićev gost v Belgiji

Dobro se z dobrim vrača, tudi pri Janezu je bilo in ostalo tako. „Spomnim se, kako mi je Aleksandar Džikić dejal, da mi bo plačal potovanje in bivanje v Belgiji, če se uvrstimo na finalni turnir pokala EuroChallenge. Rečeno, storjeno. Džile je dejal, da sem jih celo sezono varno vozil, zato je hotel, da pa zdaj on nekaj dni skrbi zame,“ nadaljuje Papež.

V spominu so mu ostali tudi dolgi nočni pogovori z Ivom Sunaro. „Ponoči smo se vračali domov. Ivan Sunara je bil zelo preprost človek, ki je imel navado, da je prišel k meni na teh dolgih nočnih vožnjah. Pogovarjala sva se o kmetovanju. Več je vedel o tem, kot pa jaz, ki se s tem ukvarjam,“ Janez o Sukiju, ki je v dveh obdobjih deloval v novomeškem klubu. S Sunaro je povezana tudi anekdota ob gostovanju v Dalmaciji.

Nad zimo s kramparcami

„Takrat še ni bilo avtoceste, morali smo na gostovanje v Split. Prek Plitvic smo potovali. Več kot meter snega je zapadlo. Doma smo se odločili, da bomo na avtobus namontirali najboljše zimske gume t.i. „kramparce“. To so tudi gume, ki tulijo med vožnjo. Sem vse pojasnil v avtobusu. Pa se je Ivan Sunara le nasmejal in dejal, pa saj imam jaz jeep, in vem, da to tuli,“ nadaljuje Papež.

Filmi, glasba, tekme

Tekme, kamor pelje ekipo, si tudi ogleda. Po koncu ali kako minuto prej odhiti do avtobusa, da ga zagreje oz. ohladi in pripravi za vožnjo. Ko je ekipa na poti, večinoma poslušajo glasbo, pri Aleksandru Džikiću so se večkrat gledali akcijski filmi, pri Sunari pa tudi posnetki tekem.

Janez se veseli vsake Krkine zmage, pogleduje pa že v novo sezono. Ko bo spet prevažal varno Krkino ekipo.