Kaj si o Zdovcu misli strokovni svet?

Rubrika: EuroBasket 2015

Strokovni svet Košarkarske zveze Slovenije je na svoji zadnji seji v letu 2015 sprejel poročilo moške članske reprezentance, ki ga je pripravil Jure Zdovc s svojimi pomočniki.

0609_zdovc_00

 

Poročilo članske reprezentance je predstavil Zdovc, ki je Slovenijo vodil na drugem evropskem prvenstvu (po letu 2009 na Poljskem), lani pa je bil tudi glavni strateg na svetovnem prvenstvu v Španiji. Poleg podrobnega opisa poteka priprav in uresničevanja začrtanih ciljev, je predstavil pregled iger ekipe kot celote ter posameznikov.

Objektivne težave

Strokovni svet je sprejel sporočilo selektorja in ocenil, da je imela reprezentanca dobre pogoje za delo in podprl visoke cilje strokovnega štaba pred začetkom tekmovanja, kljub temu, da je imela slovenska izbrana vrsta težave z odpovedmi nekaterih ključnih igralcev (Goran Dragić, Domen Lorbek, Edo Murić, Gašper Vidmar in Beno Udrih).

“Reprezentanca s strokovnim štabom in selektorjem na čelu je v zastavljeni cilj vložila ogromno kakovostnega strokovnega dela in energije, saj se je zavedala, da jo čaka zelo težko delo. Strokovni svet KZS delo, igro in rezultat reprezentance ocenjuje v dveh delih, in sicer rezultatsko in igralno uspešen prvi del, ki je odmeval v javnosti ter osmino finala, s porazom na kateri želen rezultat in cilj nista bila dosežena. Opravljeno strokovno delo ob omejeni selekciji so člani SS KZS ocenili kot kakovostno, končni rezultat pa kot objektivno realen,”  so še zapisali pri KZS-ju.