Kaj še zmoreta Krka in Helios Suns?

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V ponedeljek, 13. maja, bodo štiri najboljše ekipe letošnje sezone Lige Nova KBM odigrale povratni tekmi polfinalnih serij. Koprčani in Ljubljančani so si na prvih tekmah, pred domačimi gledalci, priigrali prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale državnega prvenstva. V neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV se bosta v Novem mestu, ob 18.45 uri, pomerila Krka in Sixt Primorska. Ob 19. uri pa bosta v Domžalah na parket stopila še Helios Suns in Petrol Olimpija.

LIGA NOVA KBM
POLFINALE
Ponedeljek, 13. maj, ob 18:45
KRKA : SIXT PRIMORSKA 
*[0:1] – prenos na Šport TV
Kljub petkovem porazu so se Novomeščani, na sedmi medsebojni tekmi s Sixt Primorsko, dobro upirali. V tretji četrtini so sicer že zaostajali za 27 točk, vendar so se pred koncem tekme še uspeli vrniti v igro, kar daje upanje na boljši odpor v Novem mestu. Dominik Mavra in Miha Škedelj sta bila na prvi tekmi edina razpoložena za igro, medtem ko je pri Sixt Primorski kar pet košarkarjev preseglo mejo desetih točk, strelsko pa sta bila najbolj razpoložena Tedej Ferme (15 točk) in Ivan Marinković (15 točk).

Koprčani, v letošnji sezoni državnega prvenstva, v dvorani Leona Štuklja še niso izgubili. V primeru, da na ponedeljkovi tekmi zmaga Krka, bo o finalistu odločala tretja tekma, ki pa je predvidena za sredo, 15. maja, ob 18.45 uri.

Drugo tekmo polfinalne serije bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je druga tekma polfinala, na kateri pričakujemo še bolj energično in močnejšo ekipo Krke. Tekmeci se kar tako zagotovo ne bodo predali. Po obračunu v Kopru smo analizirali našo igro in skušali popraviti določene zadeve. V Novo mesto se odpravljamo samozavestni in odločeni, da tam tudi končamo niz.”  

Simon Petrov, trener Krke:
“Ni veliko za povedati. Če želimo nadaljevati sezono, moramo zmagati. Ker gre morda za zadnjo tekmo, hočem, da vsi igralci odigrajo najboljše kot znajo, in si želim, da nas gledalci pridejo spodbujat v čim večjem številu. Njihova podpora je namreč pri naši igri velikega pomena in samo skupaj lahko vrnemo serijo v Koper.”

REZULTAT PRVE TEKME
SIXT PRIMORSKA : KRKA 85:74 (17:17, 28:14, 31:20, 9:23)

Ferme in Marinković, Jagodić Kuridža 14 (8 skokov); Mavra 18 (6 skokov), Škedelj 14 (5 skokov)

Ponedeljek, 13, maj, ob 19:00
HELIOS SUNS : PETROL OLIMPIJA 
*[0:1]
Ljubljanski košarkarji so na prvi tekmi napravili prvi korak k uvrstitvi v finale državnega prvenstva. Aktualni državni prvaki so v Stožicah s štirinajstimi točkami razlike premagali Domžalčane, na povratno tekmo pa se tokrat odpravljajo z oslabljeno postavo. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo manjkal Jan Špan, v nedeljskih jutranjih urah pa je v Združene države Amerike odpotoval Luka Šamanić, ki se bo mudil na prikazu talentov pred naborom lige NBA.

Jure Besedić je bil pri Helios Sunsih s 17 točkami najboljši strelec tekme, prav tako pa je bil tudi edini košarkar gostujoče ekipe, ki je bil strelsko učinkovit. Velik dolžnik je drugi strelec Lige Nova KBM, Blaž Mahkovic, ki je na koncu tekmo končal pri šestih točkah. Pri Petrol Olimpiji so štirje košarkarji presegli mejo desetih točk, strelsko razpoložena sta bila Domen Lorbek (16 točk) in Miha Lapornik (14 točk).

V primeru zmage domžalskega moštva bo tretja tekma odigrana v sredo, 15. maja, ob 19. uri. Drugo tekmo polfinalne serije bo moč spremljati v spletnem prenosu na uradnem facebook profilu Helios Suns.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Dejan Jakara, trener Helios Suns:
“Prvo tekmo smo analizirali, težko bo, ampak poskušali bomo v tem kratkem času popravit napake, ki smo jih počeli. Vabim navijače, da z glasno podporo skupaj poskrbimo, da se ta serija še enkrat preseli nazaj v Stožice.”

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Čim hitreje moramo pozabiti prvo polfinalno tekmo in sobotno zmago. V Domžalah so Helios Suns povsem druga ekipa in na domačem parketu vedno igrajo dobro. Napraviti moramo vse, da ponedeljkovo tekmo dobimo in se prebijemo v veliki finale državnega prvenstva.”

REZULTAT PRVE TEKME
PETROL OLIMPIJA : HELIOS SUNS 74:60 (12:16, 21:9, 22:16, 19:19) 

Lorbek 16, Lapornik 14, Šamanić 12 (6 skokov); Besedić 17 (9 skokov), Oman 10, Pašajlić in Klavžar 8