Kaj se dogaja v Dallasu?

Rubrika: Liga NBA

Pred dnevi je NBA navdušence presenetil članek v Atleticu, kjer Tim Cato odkrito govori o nesoglasjih znotraj ekipe Dallas in predvsem predstavi vlogo, ki jo v klubu v ozadju opravlja Bob Voulgaris, bivši profesionalni kockar, zdaj zaposlen pri Dallasu, Voulgaris pa naj bi na valovih novega trenda športne analitike v klubu vlekel vedno bolj pomembne poteze tako kar se tiče sestave ekipe kot odrejanja igralnih minut igralcev in igralnega sistema ekipe.

Mnogi so se spraševali, kakšna je potem v klubu špe vloga in predvsem moč generalnega direktorja Donnieja Nelsona in predvsem, ali to vpliva tudi na delo glavnega trenerja Ricka Carlisla, ter seveda kako na vse to gleda sedanjost in prihodnost kluba – Luka Dončić.

Na članek se je takoj odzval lastnik kluba Mark Cuban, ki je vse skupaj označil za eno navadno ‘sranje’.

 

Kmalu za tem je klub najprej zapustil Donnie Nelson, ki je bil v Dallasu od leta 1998. Klub se je pod njegovim vodstvom v zadnjih 21 letih 17 krat uvrstil v končnico, osvojil en naslov prvaka, Nelson pa je bil najbolj zaslužen za izbor tako Dirka Nowitzkega kot tudi Luke Dončića, ki se je na novinarski konferenci v Ljubljani odzval tudi na njegov odhod:

 

In če odhod Nelsona po dogodkih v zadnjih dneh vseeno ni bil popolnoma nepričakovan, je včeraj zvečer najbolje obveščen novinar v ligi NBA Wojnarowski v svojem stilu objavil novo ‘bombo’:

 

Novica je kmalu postala tudi uradna in Dallas tako po 13 letih na čelu kluba zapušča Rick Carlisle, eden najbolj cenjenih in priznanih trenerjev v ligi NBA, ki je naslov osvojil tako kot igralec (Boston) kot tudi trener z Dallasom.

Na njegov odhod se je čustveno odzval tudi Mark Cuban:

 

Carlisle je za mrežo ESPN dejal, da se je za odločitev odločil izključno sam:

 

Dallas tako v prihodnjih tednih in mesecih tako čaka izjemno zahtevno delo, predvsem lastnika kluba, ki je že dejal, da bo najprej najel generalnega direktorja, potem pa šele trenerja.

Rick Carlisle pa je seveda takoj postal tarča špekulacij za vsa prosta delovna mesta glavnega trenerja v ligi, ter tudi tista, ki to še niso, omenja se denimo tudi Milwaukee, v primeru njihovega predčasnega konca sezone.