Kaj rabi Slovenija za polfinale jutri proti Novi Zelandiji?

Rubrika: Reprezentanca
Slovenski košarkarji imajo v četrtek priložnost za preboj v zaključne boje kvalifikacij za olimpijske igre. Po zmagi Nove Zelandije nad Hrvaško z 90:86 je jasno, da morajo za drugo mesto v skupini Novozelandce ugnati z najmanj desetimi točkami razlike.

Sloveniji je teoretično v krogu treh ekip z eno zmago dosegljivo tudi prvo mesto v skupini, a za to je treba Novo Zelandijo premagati za vsaj 29 točk. Ne glede na razplet četrtkove tekme med Novo Zelandijo in Slovenijo si je polfinale že zagotovila Hrvaška, ki bo tako čakala le s katerega mesta se bo podala v sklepne boje.

Slovenski selektor Aleksander Sekulić je po sredinem večernem treningu povedal, da ga zmaga Nove Zelandije nad Hrvaško ni presenetila. “Vedeli smo, da je Nova Zelandija dobra ekipa, ki je imela dovolj časa, da se je temeljito pripravila na Hrvaško, za katero je bila to druga tekma v 18 urah,” je dejal Sekulić.

Sicer pa se je Nova Zelandija proti Hrvaški predstavila kot čvrsta, požrtvovalna in nepopustljiva ekipa. Hrvati več kot osem točk niso vodili in čeprav so imeli zmago skoraj že v žepu, saj so dobre tri minute pred koncem vodili s 86:79, so se Novozelandci vrnili in z delnim izidom 11:0 do konca tekme z zmago 90:86 poskrbeli za veliko presenečenje.