Kaj pripravlja Nejc Barič? Primorci bi končali v Laškem

s kategorijo
Novice
.

Pred košarkarji Zlatoroga in Sixt Primorske je povratna tekma četrtfinalne serije, ki je na sporedu v petek, 3. maja, ob 19. uri. V dvorani Tri Lilije bodo Laščani poskusili ponoviti uspeh iz prvega dela tekmovanja, ko so pred domačimi gledalci premagali Koprčane. Slednji bodo tokrat zagotovo zaigrali z veliko večjo motivacijo in si tako že jutri poskusili priigrati polfinalno vstopnico.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 2. tekma, 3.5.
Zlatorog Laško – Sixt Primorska (19.00)

Košarkarji Zlatoroga so v prvem delu državnega prvenstva pred domačimi gledalci uspeli premagati Sixt Primorsko z razliko dvajsetih točk, kar pa bi bilo na petkovi tekmi četrtfinalne serije pravo presenečenje.

Koprčani so v uvodnih minutah prve tekme z visoko mero energije povsem nadigrali Laščane in si priigrali visoko prednost. Zagotovo si polfinalno vstopnico želijo priigrati že jutri in v Treh Lilijah lahko pričakujemo podoben razplet.

Ekipa Zlatoroga je v Kopru zaigrala brez svojega prvega centra, Maturja Mariala Makerja, ki je Primorcem na prvem medsebojnem obračunu povzročal največ težav. Velik dolžnik prve četrtfinalne tekme je najboljši igralec Zlatoroga v letošnji sezoni, Nejc Barič, ki je v Kopru premogel vsega osem metov iz igre v 29. minutah.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Pripravljamo se na odlično ekipo Sixt Primorske. Naredili bomo vse, da pred domačimi gledalci zmanjšamo število napak iz prve tekme in otežimo delo favoritom.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je povratna tekma četrtfinalnega niza. Zavedamo se, da nas v Laškem čaka zahtevna tekma, saj so gostovanja v dvorani Tri lilije vedno vroča. Zlatorog bo z veliko energije zagotovo skušal izsiliti tretjo tekmo. Na nas je, da mu z našo energijo in kakovostjo to preprečimo ter niz v petek zaključimo.”