Kaj lahko pričakujemo od zvezdniških Netsov?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kyrie Irving, Kevin Durant IN DeAndre Jordan?!

Sliši se noro. Realnost pa je nekoliko drugačna. Vsaj za naslednjo sezono. Prvo kot prvo, ni govora o Big 3 ali čem podobnem. DeAndre Jordan je 30-letni center, ki nima meta z razdalje in tudi njegova defenzivna moč vse bolj peša. Ni za pričakovati, da bo kakršenkoli pomemben faktor pri bodočih (ne)uspehih Brooklyn Nets. Jordan si je sicer v minulem letu naredil uslugo in znatno popravil odstotek meta s črte prostih metov, kar je bila njegova ahilova tetiva v preteklosti, a več kot solidnega prispevka s klopi od njega ni za pričakovati. Za Netse bo mnogo bolje, če napore usmerijo v razvoj obetavnega velikana Jarretta Allena.

Kar se tiče Kevina Duranta; ponuditi tako veliko pogodbo 30-letniku, ki je pred enim mesecem utrpel eno najhujših poškodb, ki lahko doleti košarkarja, bi bilo nerazumno. Bi bilo, če bi govorili o skoraj komerkoli drugem kot Kevinu Durantu. Gre pač za enega najboljših košarkarjev v zgodovini in je vreden tveganja.

V odsotnosti KD-ja bo breme padlo na Kyrieja Irvinga, ki pa se bo znašel v podobni situaciji kot minulo sezono v Bostonu, in sicer kot glavni zvezdnik v ekipi dobrih, a vendarle še razvijajočih se košarkarjev. V tej vlogi se Kelt Irving ni pretirano dobro obnesel in v več javnih nastopih tudi izrazil svoje razočaranje nad igro nekaterih soigralcev. Turbulentna sezona se je tako končala že v drugem krogu končnice, kjer jih je relativno zlahka odpihnil Giannis Antetokounmpo in njegovi Bucksi.

Dejstvo je, da so Netsi v nekaj sezonah iz najmanj perspektivne franšize prerasli v destinacijo za največje zvezde lige NBA je vsekakor ogromen dosežek za športnega direktorja Seana Marksa in njegove sodelavce, ki so v kratkem obdobju dosegli to kar poskušajo NY Knicksi storiti že 20 let. A sezona 2019-20 še ni tista, ki bo prinesla uspeh. Ekipa za naslednjo sezono je v bistvu skorajda enaka letošnji, z eno spremembo, da bo na mestu D’Angela Russela igral Irving. Cilj za naslednjo sezono je tako ohranitev odlične kemije znotraj moštva, ponovna uvrstitev v končnico pa ne bi smela biti preveč vprašljiva.

Ob Irvingu bo tako največ odgovornosti prevzemal Caris LeVert, poleg že omenjenega Allena pa bo novi zvezdnik Netsov med drugim igral še s snajperjem Joejem Harrisom, Taureanom Princom in Spencerjem Dinwiddiejem.

Če bo šlo vse po planu, bo Brooklyn eden glavnih favoritov za naslov prvaka leta 2021. A tista ekipa bo bržkone znatno spremenjena. Poleg treh novincev ima samo še Dinwiddie veljavno pogodbo do konca sezone 2020-21. Skratka, Seana Marksa čaka še nekaj dela.