Kaj lahko naredi Olimpija brez Begića in Lapornika?

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v ponedeljek odpotovali v Francijo, kjer se bodo v torek ob 20.30 na tekmi osmega kola Lige prvakov pomerili s SIG Strasbourgom. Obračun bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Šport TV 1.

Ljubljanski Zmaji bodo drugo polovico skupinskega dela Lige prvakov odprli v torek ob 20.30, na četrtem zaporednem v 14 dneh pa se bodo pomerili s SIG Strasbourgom. V zadnjem času francosko moštvo v državnem prvenstvu in Ligi prvakov kaže dva različna obraza, enako pa lahko rečemo tudi za košarkarje Petrol Olimpije.

SIG Strasbourg je v francoski Ligi ProA na zadnjih devetih tekmah le dvakrat izgubil, z izkupičkom osmih zmag in štirih porazov pa trenutno na lestvici francoskega državnega prvenstva zaseda drugo mesto. Pred Strasbouržani je le ASVEL, ki je do tega trenutka zbral zmago več. V soboto so z 79:62 premagali Boulazac, najboljši košarkar na parketu pa je bil Florent Pietrus, ki je v statistiko vpisal osem točk, 14 skokov, štiri blokade in tri pridobljene žoge (statistični indeks 29).

Nekoliko slabše v zadnjem času četa francoskega trenerja Vincenta Colleta igra v Ligi prvakov, kjer so Francozi po treh zaporednih zmagah na uvodu v sezoni, na zadnjih štirih tekmah kar trikrat parket zapustili sklonjenih glav. Zadnja poraza so doživeli proti Virtusu Bologni (81:87) in Oostendeju (61:64), kljub temu pa SIG Strasbourg ostaja na tretjem mestu skupine D, to pa še vedno zagotavlja mesto med 16 najboljšimi moštvi Lige prvakov.

Petrol Olimpija bo skušala v torek popraviti vtis iz zadnje četrtine petkovega obračuna s Cedevito v Zagrebu. Zmaji so v uvodnih 30 minutah tekme prikazali odlično predstavo, nato pa Zagrebčanom dopustili, da se na začetku zadnje četrtine razigrajo, na koncu pa so aktualni hrvaški državni prvaki slavili zmago s 95:82. Cedevita je tako prekinila niz treh zaporednih zmag ljubljanskih košarkarjev, v Franciji pa bo Petrol Olimpija skušala zabeležiti drugo zmago sezone v elitnem evropskem tekmovanju.

Ekipa je v Francijo odpotovala brez Mirze Begića (počitek), Mihe Lapornika, ki še vedno čuti bolečine v kolku, Jana Rebca, ki bo odsoten zaradi bolezni, Petra Vujačića ter Jana Barbariča.

Četa Saše Nikitovića bo s torkovim gostovanjem zaokrožila niz štirih zaporednih gostujočih tekem, že v petek pa jo nato v ljubljanski Hali Tivoli čaka prva v nizu štirih domačih tekem. V devetem kolu Lige Nova KBM bo Petrol Olimpija doma gostila Helios Suns in skušala vknjižiti še sedmo zmago v tej sezoni v prvem delu državnega prvenstva.

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»SIG Strasbourg ima na svojem seznamu košarkarjev veliko izkušenih igralcev, hkrati pa so njihovi tuji košarkarji zelo dobri. Francoska moštva so tradicionalno zelo atletska, igrajo hitro in skočno, to pa smo že videli, ko je SIG Strasbourg gostoval v Ljubljani. Mardy Collins, ki v zadnjih sezonah v Evropi igra odlično, je eden od glavnih kreatorjev igre francoskega moštva, v svojih vrstah pa imajo še 221 centimetrov visokega Youssoupha Falla, ki je eden od košarkarjev SIG Strasbourga, na katerega bomo morali biti pozorni, ko v igri ne bo Alija Traoreja, še enega izkušenega nekdanjega francoskega reprezentanta.«

Blaž Mesiček, igralec Petrol Olimpije:
»Vemo, da ima SIG Strasbourg močno in izkušeno ekipo, z veliko košarkarji, z odličnimi fizičnimi predispozicijami. Na torkovo tekmo se bomo morali pripraviti po naših najboljših močeh, nato pa v torek na parket stopiti povsem osredotočeni na naše naloge in z mislijo na to, da lahko tekmo dobimo.«

Liga prvakov, 8. krog, 12.12.
SIG STRASBOURG – PETROL OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1)