Kaj lahko naredi Krka v Stožicah?

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Ljubljana – V soboto bodo na sporedu vsa štiri srečanja tretjega kola Lige za prvaka. Helios Suns bo gostil Sixt Primorsko, Petrol Olimpija se bo pomerila s Krko (prenos na Šport TV), Rogaška se bo srečala s Šentjurjem, Ilirija pa bo gostovala v Šenčurju.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 3. KOLO:

Sobota, 17. marec, ob 19.00:
HELIOS SUNS : SIXT PRIMORSKA

Helios Suns je po dveh kolih Lige Nova KBM za prvaka še brez uspeha, do sedaj so Domžalčani morali priznati premoč Krki in Šentjurju. Sixt Primorska je bila na dveh tekmah polovično uspešna, Primorci so ugnali Šenčur, pred tem so izgubili s Krko. Na medsebojnih obračunih sta bili ekipi uspešni vsaka po enkrat.

Blaž Mahkovic je s povprečjem 21,1 točk na tekmo najboljši strelec Helios Suns v tej sezoni DP. MVP prejšnjega kola Lige za prvaka, Marjan Čakarun, pa je najučinkovitejši pri Sixtu (14,5 točk na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:
Jovan Beader, trener Helios Suns:
Proti enemu glavnih favoritov za naslov nimaš pravzaprav kaj izgubiti, zato bomo lahko tekmo odigrali sproščeno, a vseeno z željo po prvi zmagi v Ligi za prvaka. Na domačem parketu moramo v vseh preostalih tekmah čim bolj drago prodati svojo kožo. Upam, da bo tudi dvorana kar se da polna, saj v teh trenutkih potrebujemo vsako glasno pomoč, ki jo lahko dobimo.
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
V Domžalah nas v soboto čaka zahtevna tekma z vedno neugodno ekipo Helios Suns, ki v drugi del sezone ni vstopila tako, kot bi si Domžalčani morda želeli. Zagotovo bodo proti nam iskali priložnost, da se dokopljejo do prve zmage. Gre za izkušeno ekipo, ki je izredno napadalno usmerjena. Časa za pripravo na sobotni obračun ni veliko, a v Domžale se podajamo samozavestno, in napravili bomo vse, da dve točki prinesemo nazaj na Obalo.

Sobota, 17. marec, ob 19.00:
PETROL OLIMPIJA : KRKA (Prenos na Šport TV)

V Stožicah se bosta v soboto srečali še neporaženi in prvouvrščeni ekipi Lige za prvaka, Petrol Olimpija in Krka. Krka je do sedaj ugnala Helios Suns in Sixt Primorsko, Olimpija je bila boljša od Šentjurja in Ilirije. Ekipi sta po dveh medsebojnih obračunih v tej sezoni izenačeni v uspešnosti. Prenos obračuna bo na Šport TV.

Devin Oliver je s povprečjem 14,9 točk na obračun najboljši strelec ljubljanske ekipe v tej sezoni. V dresu Krke je najučinkovitejši Maj Kovačevič (13,5 točk na srečanje).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije:
“Tekme med Olimpijo in Krko imajo svojo tradicijo in zgodovino. Liga je v tej sezoni zelo izenačena. Upam, da bomo tekmo odigrali po najboljših močeh in boljše kot zadnjo v Šentjurju.

Simon Petrov, trener Krke:
Čaka nas še en težak nasprotnik. Res smo Olimpijo letos na gostovanju že premagali, a glede na takrat igrajo v veliko boljši formi, predvsem pa so močno okrepljeni. Sami smo ligo za prvaka dobro začeli in tako želimo tudi nadaljevati. Ključ bo ponovno igra v obrambi. Če te ne bo, tudi rezultat ne bo dober.

Sobota, 17. marec, ob 19.00:
ROGAŠKA : ŠENTJUR

Rogaška je trenutno tretjeuvrščena ekipa Lige za prvaka z zmago in porazom, Šentjur je z enakim izkupičkom peti. V prejšnjem kolu so Slatničani izgubili z Ilirijo, Šentjur je moral po podaljšku priznati premoč aktualnim državnim prvakom iz Ljubljane. Rogaška v izidu na medsebojnih tekmah v tej sezoni Lige Nova KBM vodi z 2:0.

Pri Rogaški je v tej sezoni najboljši strelec Rashun Davis, ki na tekmo povprečno doseže 14,6 točk. Miloš Pešić je s povprečjem 16,9 točk na obračun najučinkovitejši v moštvu Šentjurja.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Šentjurčani so v uvodnih dveh tekmah Lige za prvaka dokazali, da so v odlični formi. Igrajo razbremenjeno, agresivno in borbeno. Ekipa Šentjurja je tako kot vse preostale v Ligi za prvaka neugodna. Zavedamo se, da bomo morali obrambo odigrati na nivoju. Z borbeno predstavo in pomočjo domačih navijačem želimo priti do nove zmage.

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Lokalni derbi z Rogaško prihaja zelo hitro po srečanju z Olimpijo. Upam, da se bomo uspešno regenerirali. Rogaška je izjemno izkušena ekipa, ki ima v tej sezoni za sabo številne težke tekme. Igrajo na domačim igrišču in so favoriti tega srečanja. Naša ekipa je v dobri formi in če nam uspe prikazati igro kot proti Olimpiji, se lahko nadejamo izenačene tekme.

Sobota, 17. marec, ob 19.00:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : ILIRIJA

Šenčur bo proti Iliriji lovil prvo zmago v Ligi za prvaka. Šenčurjani so do sedaj morali priznati premoč Rogaški in Sixt Primorski. Ilirija je v prvem kolu izgubila na ljubljanskem srečanju z Olimpijo, v prejšnjem kolu pa so Ilirijani dosegli zmago proti Slatničanom. Šenčur GGD je trenutno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, Ilirija je dve mesti višje.

Dino Murić je v tej sezoni najboljši strelec Šenčurja. V povprečju doseže 17,3 točk na obračun. Žan Mark Šiško je najučinkovitejši košarkar Ilirije (16,8 točk na srečanje), prav tako je prvi podajalec Lige za prvaka.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorejske gradbene družbe:
“V goste prihaja Ilirija, ki ima v svojih vrstah izvrstne strelce. Vsaj šest košarkarjev je sposobnih doseči med deset in petnajst točk. Poleg tega nas dobo skušali Ljubljančani presenetiti z ozko obrambo. Glede na povedano, nas čaka zanimiva in negotova tekma.

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Šenčur je v tej sezoni dokazal, da je zrasel v resen klub, saj igrajo zelo dobro skozi celotno sezono. To so pokazali tudi v pokalu, kjer so prišli v finale. Vsekakor se moramo dobro pripraviti na njihove izkušene igralce, ki so res dobra kombinacija z njihovimi mlajšimi košarkarji. Kot vsako tekmo želimo tudi tokrat odigrati dobro srečanje in priti do zmage.